szerző:
hvg.hu

Vitriolos hangú írásban teszi helyre a CEU egyik tanára a Soros-listáról cikkező újságírót.

Az Indexen megjelent publicisztikában fejtette ki véleményét Perczel István, a CEU egyik tanára a Figyelőben megjelent Soros-listáról, melyen az ő neve is szerepel. 1994 óta dolgozik a CEU-n, vitriolos írását azzal kezdi, nagy izgalommal olvasta a cikket, arra számított, végre ő is megtudja, mi ez a titkos hálózat, amivel ő a tényfeltárás előtt nem találkozott. Végül semmilyen új ismerethez nem jutott sem a "félemetes Soros-hálózatról", sem a saját, ott betöltött öntudatlan szerepéről.

Meglepődött, hogy a listán mellette olyanok is szerepelnek, akik elhunytak: Ernest Gellner filozófus és antropológus, Hanák Péter, a modern magyar történelem 1997-ben elhunyt nagy kutatója, a CEU történelem tanszékének alapítója, Tóth István György történész illetve Yehuda Elkana volt rektor.

"Ezek szerint Soros Györgynek akkora lenne a hatalma, hogy még a túlvilágon is tud ügynököket toborozni az európai keresztény kultúra elpusztítását célzó aljas terveihez? És ehhez a hálózathoz tartoznék én is, aki szinte egész tudományos tevékenységemet a kereszténység tanulmányozásának és a keleti keresztény hagyományok és történelem feltárásának és megismertetésének szenteltem? És sikerült neki úgy beszervezni Ernest Gellnert is, és engem is, hogy sem ő a túlvilágon, sem én ezen a világon nem vettük ezt észre? Első érzésem a mélységes hála volt Csanády András iránt, hogy ezt megtudhattam tőle."

Perczel megnézte a Wikipédia Közép-Európai Egyetemről szóló oldalát, és ott "diákok dolgozatainak javításához szokott szeme" azonnal megtalálta a titkos lista forrását, a "neves tanárok" fejléc alatt. A Figyelő cikket szerző Csanády András abból - a tévedésektől hemzsegő listából - válogatta ki a maga listáját, de nem ellenőrizte, ki él még. Perczel azt írja, a lusta diákok is plagizálnak Wikipédiát, az ilyen plágiumért a CEU-n kirúgás jár.

Kérdésekkel zár: "Nem lehetséges-e akkor, hogy az egész história néhány beteg agy és hazug elme szüleménye? Nem lehet-e, hogy pusztán csak arról van szó, hogy valaki parancsba adta: tessék neveket keresni az alaptalan bejelentéshez 2000 Soros-ügynökről, amit teljesítendő egy álnéven író lusta újságíró a Wikipédiához fordult segítségért?"

(kapcsolt képünk forrása: youtube.com)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bíráltak a kormánybarát professzorok: A korrupció rendkívül súlyos probléma

Bíráltak a kormánybarát professzorok: A korrupció rendkívül súlyos probléma

Borókai nélkül, de újraindul a „Heti Válasz”

Borókai nélkül, de újraindul a „Heti Válasz”

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)

Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Agyevő amőba ölt meg egy seattle-i nőt, aki csak az orrát akarta kitisztítani

Agyevő amőba ölt meg egy seattle-i nőt, aki csak az orrát akarta kitisztítani