szerző:
hvg.hu

A Vállalatgazdaságtan Intézetet Chikán Attila alapította, a közgazdász is rajta van a Figyelő által közölt listán a Soros-ügynökök között.

"Szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat az embertársainkat, akik Chikán Attilával együtt szerepelnek a Figyelő nevű sajtótermék által „A spekuláns emberei” címmel megjelentetett fekete színű oldalakon" – írta a Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének igazgatója, Czakó Erzsébet.

Az intézet büszkén vállalja és vallja magáénak azt a demokratikus értékvilágot és szellemi szabadságot, amelyet Chikán Attila alapított. Az intézet mélységesen elítéli, ha bárki bármilyen céllal "listázza" embertársait, és őket az emberi méltóságot sértő, tisztességüket és autonómiájukat kétségbe vonó jelzőkkel illeti.

Felszólították a politikai elitet, hogy a megbélyegzés és gyűlöletkeltés minden formáját nyilvánosan ítélje el.

"Elvárjuk a mindenkori kormányzattól, hogy törvényes eszközeivel élve lépjen föl a diszkrimináció minden formájával és egyének vagy embercsoportok nyilvános megbélyegzését célzó minden tevékenységgel szemben."

A Corvinus egy komplett tanszéke múlt héten elítélte a listázást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!