szerző:
hvg.hu

Mészáros Luca a választások után írta meg a Facebookon, miért akar elmenni innen, és hogy mennyire kilátástalannak érzi a jövőjét. A lányt az elmúlt napokban többször megfenyegették véleménye miatt, de róla készült álhírekkel is találkozott, amelyekkel megpróbálták lejáratni.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A testi épségét félti az a 22 éves magyar lány, aki arról híresült el, hogy megírta: szerinte Magyarországon nincs jövőképe egy korabeli fiatalnak, mert nemhogy saját lakásról nem álmodozhat, valakik, mint például ő, egy kávéfőzőre sem tudnak beruházni.

Mészáros Luca a Zoom.hu-nak most azt mondta, hogy "az emberek, az elmúlt egy hét ellenséges reakciói arra sarkallnak, hogy elmenjek innen". A lány az elmúlt napokban fenyegetéseket és lejárató álhíreket is kapott.

Hétfőn pedig egy kézzel írt levelet hagytak nekem címezve az iskolám melletti kávézóban, amelyben pocskondiáznak. Emellett egy Facebook-csoportban szervezkednek, hogy a Facebook-oldalamat lepontozzák. Egy távolabbi ismerős pedig elindított rólam egy újabb álhírt. Ez egy undorító történet, kezd a helyzet elfajulni, így már ügyvédet is fogadnom kellett. Gyakorlatilag kezdem a testi épségemet is félteni

- mondta a lány, megjegyezve, hogy a kávéfőző csupán egy metafora volt, annak a szimbóluma, hogy egy korabeli fiatalnak ilyen apróságok is luxuscikknek számítanak. Az alapja pedig az volt, hogy kinézett magának a barátjával egy tízezer forintos gépet, ami le is volt árazva, de így sem tudták megvásárolni.

A poszt hatására többen is jelentkeztek nála, mint mondta, vagy háromszázan ajánlottak fel neki kávéfőzőt, és végül egy hölgy segítségét el is fogadta. Azért tőle, mert az adakozó egy olyan cégnél dolgozik, amelyik ilyen gyártásával foglalkozik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!