Megint az a téma a Fideszben, hogy köztársasági elnököt csinálnának Balog Zoltánból

Megint az a téma a Fideszben, hogy köztársasági elnököt csinálnának Balog Zoltánból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Már korábban is felvetődött, hogy köztársasági elnököt faragnának Balog Zoltánból, két éve maga Orbán is arról beszélt, hogy szíve szerint az emberminisztert látná legszívesebben a Sándor-palotában. A hírek szerint most ismét ez a téma a fideszesek között.

Balog Zoltánt, aki távozik az Emmi éléről és a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke lesz, az Áder János utáni köztársasági elnöknek szeretnék felépíteni – tájékoztatták az ATV-t a Fidesz elnökségi ülése után.

Balog a Fidesz mögötti polgári világ építésén dolgozik majd, a Polgári Magyarország élén, miután egy, az Origón megjelent interjúban lényegében bejelentette távozását az Emmi éléről.

A Fidesz elnökségi ülése után az ATV munkatársa arról érdeklődött, hogy a pártalapítvány vezetésén kívül lesz-e Balog Zoltánnak valamilyen más titulusa, mire azt a választ kapták, hogy "erről nincs szó, viszont olyan elképzelés van, hogy Balog Zoltánt egy Áder János utáni köztársasági elnöknek építsék fel négy év alatt". A téma egyébként nem új, 2016-ban a Népszabadság írta meg, hogy Balog Zoltánt látná legszívesebben a Sándor-palotában Orbán Viktor 2017-től, ha Áder János nem vállal még egy ciklust.

A portál szerint ez most szűk körben újra felvetődött, "de 2022 még messze van".

Hozzászólások