szerző:
hvg.hu

A LIBE csütörtöki ülését követően Szijjártó Péter sajtótájékoztatót tartott, az egyik holland újságíró pedig azt kérte tőle: mutassa meg a Soros-tervet, mert ő sehol nem találja. Túl magas labda volt ez a magyar külügyminiszternek.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) csütörtöki ülésén bemutatták azt a jelentéstervezetet, amely szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata. Szijjártó a jelentést minősített hazugsággyűjteménynek, koncepciós eljárás kellékének nevezte - erről itt írtunk korábban.

A magyar külügyminiszter később egy sajtótájékoztató keretében értékelte a vitát, ahol az Index cikke szerint újságírói kérdésre elismételte, hogy a Sargentini-jelentés nem konstruktív kritikát fogalmaz meg, hanem aljas vádakat. Szijjártó azt is elmondta, hogy a kormány nem fogják hagyni, hogy a Soros-tervet végrehajtsák, mire egy másik újságíró egy kérdést szegezett neki.

A holland sajtómunkás azt kérte Szijjártótól, hogy mutassa meg neki a tervet, mert ő sehol nem találta. A miniszter azt tanácsolta az újságírónak, hogy nézzen utána az interneten, ahol minden bizonnyal talál majd olyan dokumentumokat, amelyben Soros György beszél arról, hogy több százezer migránst kellene beengedni az EU-ba évente.

Olvassa el az interjúkat, amelyeket vele készítettek, amikor arról beszél, hogy hogyan áll a nemzetállamokhoz. Ezenkívül nézze meg a stratégiai dokumentumait azoknak a civil szervezeteknek, amelyeket Soros György támogat. Akkor azt hiszem, meg fogja érteni, hogy mindez együtt tervnek minősül

- idézte Szijjártó szavait az Index.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Schwarzenegger a magyar birkózóknak szurkol

Schwarzenegger a magyar birkózóknak szurkol

Trump a hadsereggel záratná le a mexikói határt

Trump a hadsereggel záratná le a mexikói határt

Hivatalos: Észak-Macedónia lett Macedónia

Hivatalos: Észak-Macedónia lett Macedónia

Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Nem csak a dohányzást, az internetes zaklatást is vasszigorral büntetné Lázár János

Nem csak a dohányzást, az internetes zaklatást is vasszigorral büntetné Lázár János

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü