szerző:
hvg.hu

A Párbeszéd európai parlamenti képviselője nem fogta vissza magát, ahogy kiderült az Európai Bizottság beperelte a tartósan rossz levegő miatt Magyarországot.

Pert indít az Európai Bizottság Magyarország ellen is, mert 10 éve nem tesz semmit a levegőszennyezettség javításáért. A per megindulását Jávor Benedek így kommentálta a Facebookon: most az Európai Bíróságon kell majd elmagyarázni, hogy

"miért a láncfűrész az első dolog, ami egy fáról a kormánynak eszébe jut. Hogy miért illannak el a zöldfelületeink minden beruházás nulladik lépéseként. Hogy miért szabotálja a főváros a behajtási díj bevezetését hosszú évek óta. Hogy mit jelent az, hogy szembeszállnak a "szélsőségesen tömegközlekedésbarát" megközelítéssel. Hogy miért küzdenek minden erejükkel azért, hogy évente több tízezer magyar idő előtt haljon meg a légszennyezésnek köszönhetően."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!