szerző:
hvg.hu

Lezárult az elsőfokú bizonyítási eljárás a Teréz körúti robbantó ügyében indult perben. P. László eddigi ügyvédje felmentését kérte, az új kirendelt védő Jován László lett, aki korábban a darnózseli darabolós gyilkossággal vádolt férfi ügyvédje is volt.

A hétfői tárgyalási napról a Zoom tudósít, tanúkihallgatások voltak a Fővárosi Törvényszéken, először annak a webshopnak a tulajdonosát hallgatta meg, akinél P. László a robbantáshoz szükséges távirányítót és vevőegységet megvásárolhatta – 22 480 forintért.

A tulaj, G. György azt mondta, a megrendelést személyesen nála vették át a fővárosban, de azt nem tudta megmondani, hogy az átadáskor P. Lászlót látta volna. Viszont amikor megmutatták neki a P. László elfogásakor készült felvételeket, amelyen a homokkorámi ház konyhaszekrényébe rejtett távirányítós doboz szerepelt, felismerte a webshop csomagolását és az online bolt által használt vonalkódot.

Kalina József bíró felolvasta a tárgyaláson a vádlott egykori szobatársának tanúvallomását is, innen tudjuk, hogy az egykori szobatársnak úgy tűnt, az apa fia felé tanúsított viselkedése katonás volt, de ettől függetlenül a kapcsolatukat jónak írta le. A. Gábor arra is kitért, hogy bár P. László sok mindent elmesélt gyerekkoráról, nem látott rajta túl sok érzelmet. Zárkózott és fegyelmezett volt, utóbbira pedig a legjobb bizonyíték, hogy a fiú minden egyes étkezés után fogat mosott.

P. Lászlót egészen mostanáig Cseterics Krisztián védte, ő viszont az elsőfokú bizonyítási eljárás lezárásával felmentését kérte a védői kirendelés alól, a portál azt írja, az ügyvéddel nem volt megelégedve eleinte a család. Az új ügyvéd a már említett Jován László.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

5G? Ugyan már! A kínaiak a 6G-n dolgoznak

5G? Ugyan már! A kínaiak a 6G-n dolgoznak

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t