szerző:
hvg.hu

Twitter-bejegyzések alapján állt bele a Magyar Idők az Országos Bírói Tanács (OBT) egy tagjába, amiért az a kormánynak nem igazán tetsző dolgokat írogatott ki a közösségi csatornára. De másokat is elővettek.

Megírtuk: az újságnak nevezett, kormánypárti Figyelő két alkalommal is listázta a birodalom ellenségeinek kikiáltott személyeket. Előbb Soros György “hadseregéről” közöltek cikket, majd az MTA tudósaiba álltak bele.

De nem csak a Figyelő követ el ilyesmiket, ugyanis már a Magyar Idők nevű, szintén kormányközeli napilap is merített Schmidt Máriáék ötletéből és pénteki írásukban leközölték az Országos Bírói Tanács (OBT) azon tagjainak a nevét, akik a kormánynak nem annyira tetsző dolgokat tesznek. Például arra használják a Twittert, hogy megírják: valami nincs rendben.

A lap először Fatalin Juditot említi cikkében, aki azzal szúrt szemet az újságnak, hogy korábban ő szüntette meg a VII. kerület korábbi MSZP-s polgármestere, a csalással vádolt Hunvald György előzetes letartóztatását, 2016-ban viszont már tagja volt annak a bírói tanácsnak, akik előzetes letartóztatás alá helyeztették Budaházy Györgyöt.

Matusik Tamás, az OBT egy másik tagjával az volt gondjuk, hogy a szaktudását „olyan szervezetek szolgálatába” állította, mint a Magyar Helsinki Bizottság és a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Matusik kollégája, Vadász Viktor ennél is sokkal súlyosabb bűnt követett el szerintük: kiírta a Twitterre, hogy valami nem oké Magyarországgal. A cikkben egész pontosan így fogalmaznak róla:

előszeretettel használja a Twittert arra, hogy kormányról és az Országos Bírói Hivatalról (OBH) kritikus bejegyzéseket tegyen közzé, ezzel a bírói függetlenséget és a bírói intézmény méltóságát is  sérthetik, és hazánkat is kedvezőtlen színben tüntetik fel

A listának ezzel nincs vége, név szerint említik Hilbert Editet, valamint Vasvári Csabát is, akik a lap szerint “támadták” Handó Tündét, az OBH elnökét.

A Mérce megjegyzi, a bírák vegzálása már csütörtökön elkezdődött a kormányközeli sajtóban. Ekkor is már Vadász Viktort vették elő, akiről azt írták, „látványos kapcsolatot tart fenn a Soros György támogatását élvező Helsinki Bizottság prominenseivel”.

A dolog súlyosságát növeli, hogy Vadász, most kapaszkodjanak, de jó erősen,

be is követte a Twitteren a Helsinki Bizottság vezetőit

Függöny.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!