Pár hétre elfelejhetjük a fővárosi 1-es villamos egy szakaszát, szombaton indul a vágányzár

Pár hétre elfelejhetjük a fővárosi 1-es villamos egy szakaszát, szombaton indul a vágányzár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 4-es, 6-os mellett szombattól egy másik forgalmas budapesti villamosvonalon, az 1-esen is pótlóbuszokra kell átszállniuk egy szakaszon az utasoknak, mert felújítják a pályát. A Puskás Ferenc Stadion és a Közvágóhíd között dolgoznak majd, ezen a szakaszon a néhány évvel korábbi korszerűsítés idején csak a megállókat építették újjá, a sínekhez akkor csak a Kőbányai útnál nyúltak.

Szombattól az 1-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek a vonal déli szakaszán, a Mester utca és a Népliget között augusztus végéig – hívta fel a figyelmet a BKK.

Az 1-es villamosvonal felújításakor, 2013-2014-ben ezen a szakaszon csak a megállóhelyeket korszerűsítették, vágánszabályozást végeztek, de mostanra a pályafelújítás is halaszthatatlanná vált. Kicserélik a korrodált, hullámosodott síneket, felújítják a földműveket, a sínek alátámasztására szolgáló zúzottkő ágyazatot, valamint a vonalszakaszon található útátjárók útburkolatát. Szombattól a Hős utca környékén kezdik meg a munkát.

Július végéig a villamosok Óbudáról a Puskás Ferenc Stadionig, Újbudáról pedig a Közvágóhídig közlekednek, majd augusztusban már a Népligetig járnak majd Óbuda felől.

A kimaradó szakaszon az 1-es pótlóbusszal lehet utazni, de az Infopark jobb kiszolgálásáért meghosszabbítják a 153-as busz útvonalát a Népligetig.