szerző:
hvg.hu

Egyre nyáriasabb lesz az idő: lassan megszűnnek a szokatlanul hideg hajnalok és visszatér a kánikula. Záporok, zivatarok már csak elszórtan lehetnek.

Szerdán folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, de már elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, főként délnyugaton, délen és a Dunántúlon. Néhol északon és az Alföldön lehet élénk a nyugati szél. Egyre enyhébb reggelekre ébredhetünk, hajnalban már csak néhol mehet 10 fok alá a hőmérséklet. Délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán sem várható fronthatás térségünkben, de a fokozatosan melegedő idő miatt, a melegre érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság jelentkezhet. Érdemes hosszabb időt tölteni a szabadban, de az UV-sugárzás többfelé erős lesz.

Csütörtökön folytatódik a napos, gomolyfelhős idő. Záporok, zivatarok elszórtan fordulhatnak elő. A délnyugatira forduló szél miatt tovább melegszik az idő, délután már 28, 33 fokot mérhetünk – jelenti az Időkép.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!