szerző:
hvg.hu

Úgy vették át a neves szerkesztő, kiadóvezető Szinyeiről írt szövegét, hogy azt a látszatot keltették, támogatja a Városliget múzeumi negyeddé alakítását. Pedig ez épp fordítva van – Nyáry emiatt háborog a Facebookon.

Nem ért egyet a Liget Projekttel, azaz a Városliget múzeumi negyeddé alakításával Nyáry Krisztián, és ezt meg is mondta a Városliget Zrt.-nek másfél évvel ezelőtt. Mégis azzal kellett szembesülnie, a cég oly módon, engedélye és megkérdezése nélkül idézi a Szinyei Merse Pálról írt facebookos posztját, mintha támogatná a projektet. "Felháborít, amikor cégek vagy más szervezetek – a megkérdezésem nélkül – reklámcélból használják fel az írásaimat", írja Nyáry a Facebookon. "Többször elmondtam nyilvánosan is, hogy nem értek egyet az ún. Liget-projekttel. Azért nem, mert a Városliget mellett nőttem fel, ismerem minden szegletét, és bár azt gondolom, hogy erősen megérett a rehabilitációra, ezt a fajta urbanisztikai beavatkozást kifejezetten károsnak gondolom." Nyáry mindezt el is mondta az őt korábban megkereső cégnek. "Attól tartok, a 'csodálatos zöld környezet' éppen most szenved visszafordíthatatlan sérüléseket. Szomorú, hogy a tegnapi reklámposzt alapján sokan azt hihették, támogatom, ami a Ligetben történik. Beszélgetnünk, sőt vitatkoznunk akkor is kell, ha nem értünk egyet egymással. De ez így elég ordenáré."

A cégtől megkérdeztük, igaz-e, hogy megkérdezése nélkül vették kölcsön Nyáry szövegét, és mit szólnak az ügyhöz. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!