szerző:
hvg.hu

Bele is álltak, de büszkén: videóval együtt igyekeztek bemutatni, hogyan vonul Soros György fia, Alex Soros a Budapest Pride-on. Az egyedüli probléma, hogy a felvételen nem a magyar származású milliárdos gyereke szerepel, de még csak köze sincs hozzá.

Egészen megdöbbentő cikket közölt le a napokban a kormánypártokhoz erősen kötődő Pesti Srácok: a név nélkül megjelent írásban leginkább a videó az érdekes, azt ugyanis olyan felütéssel propagálják, miszerint Soros György fia a mögöttünk hagyott Budapest Pride-on megjelent, felvonult, ráadásul nem egyedül, barátjával.

Az egyébként egy szélsőjobboldali YouTube-csatornától származó, és onnan átemelt felvételen egy szemüveges, borostás arcú, sapkát viselő fiatal férfi látható. A PS ebből szűrte le azt, hogy Alex Soros Budapesten van, sőt, nem csak itt van, vonul is.

©

Az elmélet azonban hamar megbukott, az Index Comment blogjának egyik olvasója, Péter ugyanis felfedte az igazságot, miután észrevette, hogy a közölt felvételen ő maga látható:

Még itt is feldolgozás alatt áll, néha két kacagás között nem hiszem el, és megint megnézem. Úgy tűnik, komoly. Lassan megkezdem a masszív guglizást, hogy mit örökölhetek majd a CEU-n kívül

– nyilatkozta a portálnak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Pesti Srácok utólagos szerkesztéssel módosított korábbi cikkén, és egy mondatot belecsempészve finomítani próbálták azt. Ez úgy szólt, hogy “olvasóink véleménye ugyanakkor megoszlik arról, hogy a videón látható fekete férfi és Osborne azonos személy-e (vélhetően nem)”. Ahhoz viszont láthatóan továbbra is tartják magukat, hogy a szemüveges férfi Soros György fia.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Néhány teve megszökött egy németországi cirkuszból, és elment a Lidlbe

Néhány teve megszökött egy németországi cirkuszból, és elment a Lidlbe

Kinőtt egy Sisi-szobor a bulinegyed kapujánál

Kinőtt egy Sisi-szobor a bulinegyed kapujánál

18 mentőautót vesz a honvédség

18 mentőautót vesz a honvédség

Brüsszeltől vár segítséget a kormány az osztrák családi pótlék ügyében

Brüsszeltől vár segítséget a kormány az osztrák családi pótlék ügyében

Az N1TV-n induló közéleti vitaműsorban tér vissza Kálmán Olga

Az N1TV-n induló közéleti vitaműsorban tér vissza Kálmán Olga

Hogy bírhatja ki Magyarország, ha a nagyok vámháborúba kezdenek?

Hogy bírhatja ki Magyarország, ha a nagyok vámháborúba kezdenek?