Gyűjtés indult egy magyar újságíró megsegítésére, aki két hete kapott agyvérzést Nagy-Britanniában

Gyűjtés indult egy magyar újságíró megsegítésére, aki két hete kapott agyvérzést Nagy-Britanniában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Belicza Beát egy londoni kórházban ápolják. Az adományokból férje az utazását és a szállását fizeti, mert a brit fővárostól messze laknak. Elek Krisztián azt mondta: nagyon meghatotta, hogy ilyen sokan segítenek nekik, ismerősök és ismeretlenek egyaránt.

Barátok, ismerősök, sőt sokan ismeretlenül is segítik adományukkal azt a Nagy-Britanniában élő magyar újságírót, aki két hete kapott súlyos agyvérzést. A főleg társadalmi témákkal foglalkozó Belicza Beát egy londoni kórházban ápolják. Férjének minden nap több órát kell utaznia, hogy mellette tudjon lenni, ezért indult akció az interneten – hangzott el a szombati RTL Híradóban.

Belicza Bea két éve Hégető Honorka-díjat kapott egyik 24.hu-s riportja után, amely arról szól, hogy egy balassagyarmati óvoda falára elítéltek festettek meseképeket. Bea hangját ismerhetik a rádióhallgatók is, több csatornánál, köztük a Sláger Rádiónál és a Petőfi Rádiónál is dolgozott hírszerkesztőként. A Független Hírügynökségnek is munkatársa volt. Egy hosszú afrikai önkétes segítői munka is belefért az életébe. Több éve Nagy-Britanniába költözött, de onnan is küldött riportokat.

Férjével közös fotója megtalálható az egyik közösségi adományozási portálon, egy hete azután indult kampány a megsegítésükre, hogy Bea súlyos agyvérzést kapott.

Férje, Elek Krisztián elmondta: Bea főnöke és jógaoktatója indították az adománygyűjtést, sok ismerős és ismeretlen támogatta őket, ebből fedezi az utazása és szállása költségeit. Három órára laknak ugyanis attól a kórháztól, ahol feleségét ápolják. Nagyon meghatotta, hogy ilyen sokan segítettek, a közösség ereje hatalmas, az emberek csodálatosak – mondta.

Beáért volt kollégái egy emberként szurkolnak. Kustánczi Norbert, a Zoom.hu főszerkesztője azt mondta: Bea nyomon követi azoknak az embereknek a sorsát, akikről korábban írt, forgatott, próbál segíteni nekik.

A kampányban eddig 1800 font gyűlt össze, férje szerint Bea felépülése hónapokig eltarthat.

A közösségi gyűjtés egyre népszerűbb, két éve így segítették külföldön élő magyarok az egyik gyermek hospice háznak is.