Házi őrizetből szervezett netes csalást egy férfi, 200 embert húzott le

Házi őrizetből szervezett netes csalást egy férfi, 200 embert húzott le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövedelem nélkül maradt férfi pár hónap alatt 2,8 millió forintot zsebelt be a csalással. Volt, aki 50 ezer forintot utalt neki. A megrendelt termékeket egyik vevője sem kapta meg, mivel a csalónak sem pénze, sem lehetősége nem volt azokat beszerezni.

A ceglédi ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki más ügyben elrendelt házi őrizete alatt hamis netes hirdetésekkel 200 embert csapott be és károsított meg.

A dunakesziben élő férfi 2016 decemberében házi őrizetben volt. Nem volt rendszeres jövedelme, ezért kitalálta, hogy egy internetes oldalon mobiltelefonokat, divattáskákat és csizmákat kínál kedvező áron. Sem pénze, sem lehetősége nem volt azonban arra, hogy ezeket az árukat beszerezze.

A hirdetésre jelentkező vevőktől a telefonok, táskák, cipők teljes árát előre elkérte, a pénzt a bankszámlájára utaltatta.

Az ország különböző pontjairól jelentkező 200 sértett pár ezer forinttól 50 ezer forintig terjedő összegeket utalt a csalónak, a megrendelt árut persze nem kapták meg.

A férfinak 2016 decemberétől 2017 áprilisáig 2,8 millió forintot sikerült bezsebelnie a csalásokkal. Az ügyészég börtönbüntetés kiszabását javasolja ebben az ügyben – közölték szerdán.