szerző:
hvg.hu

Aki pedig kézre keríti az elkövetőt, kap 30 ezer forintot.

Másodjára adott ki körözést Dóka Ferenc hegyfalui plébános, miután valaki csikkeket szórt a helyi Mária-szobor előtt található virágtartóba:

A nyomravezető neve teljes titokban marad, és a nyomravezetői díjat megemelem 30 ezer Ft-ra. Kérem a település lakóit, segítsenek ezt a kártékony alakot kézre keríteni, hogy elnyerhesse jól megérdemelt ­­»jutalmát« - áll a falu buszmegállójába kihelyezett körözési felhíváson, amelyen ott virít a plébános neve és a telefonszáma is.

A plébános az elkövetőnek is üzent, a Zoomnak fotója is van: „Te! Sötétben bujkáló, csikkszóró gazember, reszkess!” Dóka atya nem áll meg itt, jelezte azt is, mi volna a csikkszóró jól megérdemelt “jutalma”, többek között akasztás, gázkamra, golyó általi halál, méreginjekció vagy villamosszék. Ezt le is írta.

A lap szerette volna megkérdezni a plébánost, de azzal hárította el megkeresésünket, hogy a mai napon szentségimádást tartanak, Hegyfalun tartózkodik a körzet összes papja, ezért nem tud válaszolni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!