Index: a kormányközeli sajtó alaptalanul igyekszik lejáratni az Országos Bírói Tanács elnökét

Index: a kormányközeli sajtó alaptalanul igyekszik lejáratni az Országos Bírói Tanács elnökét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Sándort egy döntés miatt támadják, amelynek meghozatalában nem vett részt. Ő az az ember, aki felügyeli az OBH elnöke, Handó Tünde munkáját.

Szinte még át sem vette a stafétát, máris a kormányközeli sajtó kereszttüzébe került Szabó Sándor. A szombathelyi törvényszék büntetőbírája júliustól fél évig tölti be az Országos Bírói Tanács elnöki tisztjét – vagyis ő az az ember, aki ellenőrizheti Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnökének munkáját. Az utóbbi hónapokban egyébként is egyre nőtt a feszültség az OBT és az OBH között, nagyrészt azért, mert a bírák többször is azzal vádolták Handót, hogy ellehetetlenít bizonyos kinevezéseket, és szinte sakkban tartja az alkalmazottakat.

A bírói tanács most megválasztott elnöke komolyan veszi munkáját, eddig szabálysértések sorozatát állapította meg, és többször is konfliktusba került Handóval – vesztére. A kormányközeli sajtó ugyanis most Sztojka Iván elengedése miatt próbálja Szabó Sándor ellen hangolni a közvéleményt.

Sztojka Iván elengedéséről mi is írtunk, a férfi Marian Kozma megölésében való részvételért kapott 13 év börtönbüntetést, de jó magaviselete és rendezett családi háttere miatt előbb szabadulhatott. A Pesti Srácok ezt rója fel az OBT új elnökének, szerintük az ő felelőssége hogy Sztojkát – helytelenül – előbb elengedték.

A portál ugyanakkor téved: az Index tudta meg, hogy Szabó nem vett, és nem is vehetett részt a kiengedésről szóló döntésben, ugyanis éppen szabadságon van. Szabó ráadásul azt állította, hogy nem is tudott az ügyről.

Hozzászólások