szerző:
hvg.hu

Beleszállt az Európai Bizottságba tusnádfürdői beszédében Orbán Viktor, és bírálta az Unió oroszpolitikáját. Szerinte most jött el az idő, hogy megváltoztassuk Európát, és azt is, hogy újjáépítsük a Kárpát-medencét.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

A 2019-es EP választásra kell koncentrálni az erőt

Az emberek nem érzik át, hogy döntő jelentősége volna a választásnak. Van összeurópai komoly kérdés, ez pedig a migráció. Ideje, hogy erről szóljon a vita. Erre a nagy és döntő jelentőségű választásra kell összpontosítani a következő egy évben.

Az európai elit ideges, az európai választás révén, a számára kedvező eredmény után elakadhat a Soros-terv. Ez az első említés, pedig 36 perce beszél.

opsz

Liberális sajtószabadságról a szovjet vicc jut eszébe, akárhogy rakom össze, cenzúra lesz belőle.

Örül, hogy a Bizottság napjai meg vannak számlálva

Pártatlan, elfogulatlan Európai Bizottság az előírás, de elfogult, nem barátja a szabadságnak, Európai szocializmus felépítésén dolgozik. Most sorolja, mi okozta a csődhelyzetet: az első, hogy nyílt társadalmat épít.

Nincsenek határok, európai emberek lecserélhetők bevándorlókra, a család fogalma sem a régi, az állam nem garantálja a biztonságot. A liberális Európában európainak lenni nem jelent semmit.

Liberális demokrácia átfejlődött liberális nem demokráciává. "Liberalizmus van, demokrácia nincs nyugaton."

Nyugat-Európában általános a cenzúra. A kellemetlen híreket közösen ellenőrzik, törlik a migránsokról, bevándorlókról szóló hírek hozzáférését korlátozzák a közösségi oldalakon is. 

Legrázósabb: Európa

Európa valaha nagy civilizáció, világformáló erőközpont volt. Mert cselekedni, gondolkodni. A civilizáció négy dologból épül: vallás, alkotás, kutatás, üzleti vállalkozás szelleméből épül fel.

A keresztény alapokat megtagadta, cenzúra van, politikai korrektséget kényszerítenek ránk. Az USA elénk lépett - kutatás szelleme tekintetében. Üzleti vállalkozás szelleme helyett a bürokrácia szelleme uralja Brüsszelt.

Azzal a helyzettel kell szembenézni, hogy EU vezetői alkalmatlanok, nem tudták megvédeni az EU-t a bevándorlástól. Európai Bizottság a szimbóluma a tehetetlenségnek. De már csak 300 napjuk van hátra - mondja, és nagyon megtapsolják.

A török elnököt lehet szeretni, nem szeretni,

de rajtuk múlik, hogy mennyi muszlim jön, szóval a stabilitásban érdekelt EU, ahogy Izrael stabilitásában is érdekelt.

Lehetetlen, hogy Európa ne tudja biztosítani a maga számára kellő védelmet. Kell a NATO, de kell EU-s haderő. Pénzügyi alap megvan, csak politikai elszántság hiányzik.

Primitív az EU oroszpolitikája

 EU ma primitív orosz politikát folytat, nem tud különbséget tenni. Van ország, ami tényleg fenyegetve érezheti magát - balti államok és Lengyelország is így érezheti magát, de Magyarország nem érez ilyen fenyegetést, a szlovákok és csehek sem.

Nincs egy olyan politika, ami mindenkinek jó. Jobb lenne, ha a Balti államoknak és Lengyelországnak a NATO extra biztonságot adna, a többieket meg engedje kereskedni az oroszokkal.

Ezek voltak a "békésebb vizek"

Most nagypolitikai értékelés jön.

Azzal kezd, hogy Donald Trump beváltotta az ígéretét. Kétoldalú megállapodásokon nyugvó világgazdasági rendet épít. Kínai menetelés folytatódik, és az oroszok is beváltották az ígéreteiket, Ukrajna kiiktatásával szállítják a gázt Európába. Európa jobbra tolódása folytatódott, ez a negyedik fontos dolog.

Ekkora nemzetnek létkérdés érteni, hogy mi van körülötte. Magunkfajta méretű ország tekintetében a butaság kockázatosabb. Meg kell érteni, mi fog történni a nemzetközi politikában.

Amerika folytatja a kísérletet, hogy megtartsa vezető szerepét a világban és ne előzze be Kína. Holott az idő és a demográfiai és egyéb folyamat Kína oldalán áll. Hogy sikerül-e Amerikának - fegyveres konfliktus nélkül - megváltoztatni a játékszabályokat, nem tudni.

Beszél a várható orosz-amerikai megállapodásról, a kereskedelmi háborúról.

Mit csinálnak az oroszok? Ütközőzónákat akar kialakítani maga körül, ahogy eddig. Ukrajna lehet az áldozata ennek.

Közép-Európát is fel kell építeni

Ez a másik feladat. Európa nagy, erős, biztonságos, politikai és gazdasági térségét építené. Gazdasági fejlődés sajátosságai mellett ez egy sajátos kultúrájú térség ez. Más, mint Nyugat-Európa. Föl kell építeni és el kell fogadtatni.

5 tézis:

Minden országnak joga van megvédeni a keresztény kultúráját, multikultit joga van elutasítani.

Joga van védeni a hagyományos családmodellt, minden gyereknek joga van egy anyához és apához.

Minden országnak joga van megvédeni a kulcsfontosságú gazdasági ágazatot és piacot.

Joga van határvédelemhez, bevándorlás elutasításához.

Legfontosabb kérdésben ragaszkodhasson az egy nemzet, egy szavazat elvhez. Van élet a globalizmuson túl, nem az az egyetlen járható út. Szabad nemzetek szövetségének útja a Közép-európai út.

Nagy célok kitűzéséről beszél

Kétharmad mellé ez dukál.

Azt akarja, hogy 2030-ig EU 5 legjobb országa közé kerüljön Magyarország, ahol legjobb élni, lakni és dolgozni. Versenyképes legyen, fizikailag kössék össze kismagyarországot a többiekkel - gyorsforgalmi utakkal -, demográfiai trend forduljon meg, új magyar honvédséget erősítsék meg.

A legfontosabb az a terv, hogy újjáépítsék az egész Kárpát medencét. Véget ért a 100 év magyar magány korszaka. Bátrak, erősek vagyunk újra, van pénz és erőforrás. Aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár, bizonyítottuk be a szomszédos országoknak.

"Van egy ajánlat: kössük össze az országainkat egymással. Nagyvárosokat gyorsvasúttal és autópályákkal kössük össze." Energiaügyet, védelmi politikát és haderőt is hangolják össze, fektessenek be egymás országaiba.

Kölcsönös tisztelet alapján érvényes az ajánlat, ami őszinte beszédet követel. Románia 100 éve nem tud mit kezdeni azzal, hogy itt él 1,5 millió magyar. Székelyföld akkor is létezett, mikor a modern Románia nem.

"Székelyföld akkor is létezni fog, mikor a modern Európa behódolt az iszlámnak" - mondja, mire nagyon megtapsolják.

1 2 3 4 5

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Elmenekült az országból a lemondott bolíviai elnök

Elmenekült az országból a lemondott bolíviai elnök

HVG 40 - Amikor a kormány azokat büntette, akik nem lógtak el az óráról

HVG 40 - Amikor a kormány azokat büntette, akik nem lógtak el az óráról

Kaptunk egy ál-Népszabadságot: valakinek nagyon fáj az önkormányzati választás

Kaptunk egy ál-Népszabadságot: valakinek nagyon fáj az önkormányzati választás

Másfél milliárd forinttal többe kerül a ciszterciek sportközpontja

Másfél milliárd forinttal többe kerül a ciszterciek sportközpontja

Bivalyerős processzort épített a Qualcomm, ez kerülhet a Galaxy S11-be is

Bivalyerős processzort épített a Qualcomm, ez kerülhet a Galaxy S11-be is

Megszűnik a magyar Playboy

Megszűnik a magyar Playboy