szerző:
hvg.hu

Diadalittas hírben számol be Liszkay Gábor lapja arról, hogy visszafoglalták a HírTV-t. A csatornát teljesen átszabják, Kálmán Olgát is kirúgták. A megszüntetett Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettes szerint ami most következik ebben az országban, az valami egészen más lesz.

"A HírTV visszavétele" címmel írt cikket a csatornánál bejelentett átalakításokat a Magyar Idők című kormánypárti lap, amely voltaképp a saját tulajdonosa sikerének is örül. Liszkay Gábor ugyanis visszatért, médiatanácsadó lesz az "újrahangolt" HírTV-nél, szakmai iránymutatást ad.

A lap a kirúgott embereket "eddig eltávolítottak"-ként említi – Kálmán Olga mellett felmondtak Tarr Péter vezérigazgató-helyettesnek,, Nagy Zoltán hírigazgatónak, Bodacz Balázs műsorvezetőnek, György Zsombor szerkesztőnek és Lampé Ágnes műsorvezetőnek is.

Kálmán Olgának külön bekezdést szenteltek, úgy fogalmaztak, "sóval hintették be" az Egyenesen-t, szerintük gyenge nézettséget produkált, az Origóra hivatkozva azt állítják, az ATV hasonló időben sugárzott műsora csaknem háromszor annyian nézték.

A megszüntetett Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, György Zsombor a Facebookon azt írta, az elmúlt napokban azt mondogatták, állva halnak meg, most inkább azt mondja, "sose halunk meg".

Ami most következik ebben az országban, az valami egészen más lesz.

A HírTV-ben ma volt állománygyűlés, a hatalomátvételt pár perc alatt lezavarták, elkezdődik a csatorna áthangszerelése Fidesz-, illetve kormánybaráttá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!