A Hír Tv-vel üzenték: a nyilvános megszégyenítés a NER minden ellenségének sorsa

A Hír Tv-vel üzenték: a nyilvános megszégyenítés a NER minden ellenségének sorsa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Te is járhatsz így, ha makacskodni támadna kedved – ezt üzente a hatalom a Hír Tv élőben közvetített elfoglalásával. Legalábbis ezt olvasta ki a szerdai napból Tóth Szabolcs Töhötöm, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese.

A Hír Tv tegnapi elfoglalása (a pártsajtó értelmezésében: "visszafoglalása") egyszerű üzenet. Egyszerű, hogy a farmon minden állat megértse – így kezdi rövid kommentárját szerzői oldalán a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese (Tóth Szabolcs Töhötöm erről a posztjáról 2017 végén mondott le, és maradt a lap szerzője a bezárásig).

Tóth így értelmezi a hatalom szerdai üzenetét:

A megszerzett territóriumot élő adásban körbevizelték, és elégedetten vakkantottak hozzá egyet-kettőt. A feladat, amelyhez itt felnőtt emberek nevüket és arcukat adták (ezért a pillanatért remegtek éveken át), egy olyan rendszer politikai rituáléi közé tartozik, amely a nyilvános megszégyenítés szertartásait celebrálja már nap mint nap.

És a helyzet szerinte mára ott tart, hogy ez a hatalom mindent sajátjának tart, vagyis mindenkivel szemben ilyen erővel és megszégyenítéssel lép fel, aki bárhol az útját állja. Tóth szerint a NER úgy gondolkodik, hogy

Igazából, minden a miénk: körbehugyoztuk az egész országot, és amihez kedvünk van, azt elvesszük. Lehet tévé, cég, egy kis darab Balaton, vagy az egész – idő kérdése csak, mert ti semmik vagytok, mi minden leszünk.

Tóth Szabolcs Töhötöm az utóbbi időben egy podcaston dolgozik, amit azeletmegminden.hu oldal alatt fut.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Hozzászólások