Elszólás élő adásban: azért nemzeti a drónszövetség, mert akkor előbb bejegyzik

Elszólás élő adásban: azért nemzeti a drónszövetség, mert akkor előbb bejegyzik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Gergely Zsófia

Ha nem magyar, hanem nemzeti magyar drónszövetségnek nevezik el magukat, akkor előbb bejegyzi őket a bíróság – kotyogta el az ATV élő adásában a szervezet elnöke. Az interjú amúgy nem erről szólt volna, de éljen a nemzeti interjú, amiből ilyen világosan kiderül a nemzeti előtag jelentette nemzeti előny.

Drónfelvételek készítéséről, az ehhez szükséges engedélyekről szólt (volna) az ATV Start című műsorának interjúja Kakucsi-Csernák Zoltánnal, a Magyar Nemzeti Drón Szövetség elnökével.

A beszélgetés elég szokványosan indult, a műsorvezetők először arra csodálkoztak rá, hogy 2015 óta létezik már ilyen szövetség Magyarországon. Az elnök pedig ahogy kell, elmondta, hogy a különféle szövetségeket, egyetemeket, szakmai szervezeteket fogják össze.

Majd kiderült, hogy Vujity Tvrtko már a beszélgetés előtt azt firtatta: ha egyszer ők a „magyar” szövetség a drónok területén, akkor elég furcsa, hogy egyben még „nemzeti” is a drónszervezet.

Mire annak vezetője élő adásban lelkesen elmesélte, hogy amikor a cégbíróság bejegyezte a szövetséget, a következő tájékoztatást kapták:

ha a szervezetet „csak magyar drónszövetségként jegyeztetnék be, akkor várhatunk, ha beletesszük a nemzetit, akkor délutánra bejegyzik”.

Jól értem, ha nincs benne a nemzeti szó, akkor a bíróság lassabban jegyezte volna be? – kérdezett vissza még egyszer Tvrtko. A szervezet elnöke pedig megismételte, majd azt is kifejtette, hogy ennek indoka a bíró szerint, hogy a nemzeti szó miatt külföldön is tudják, ők képviselik a magyar területet.

Amit a műsorvezető végképp logikátlannak tartott, hiszen pont a „hungarian” megjelölés lenne pontos, míg a „national” nem az.

Az már nyilván nem derülhetett ki, mégis jogilag hogyan lehetséges egy ilyen megkülönböztetésnek. A beszélgetés innen kezdve már a drónokról szólt, itt megnézheti!

©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Hozzászólások