Csintalan: Ezerszer megüzenték a Fideszből, hogy ki fogják nyírni Lajost, a büfést is megfenyegették

Csintalan: Ezerszer megüzenték a Fideszből, hogy ki fogják nyírni Lajost, a büfést is megfenyegették

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Simicska Lajos barátja mesélt arról, hogyan rúgták ki a Hír Tv-től, és mi történt a csatornánál a G-nap után.

"Az egész egy nagy átbaszás" – ezt vágta kirúgása pillanatában Csintalan Sándor volt műsorvezető, Simicska Lajos barátja a Hír Tv új vezetése szemébe. Csintalan minderről a Magyar Narancsnak adott interjúban beszélt. A tévében percek alatt lezajlott a hatalomátvétel múlt héten, miután Simicska Lajos eladta cégeit Nyerges Zsoltnak, a tévé új vezetése büszkén hangoztatta, visszatértek a jobboldalra. Csintalan azt mondta, nem akarja tudni, milyen alkut kötött Simicska Lajos, nem is kérdezett rá a részletekre, azt sem tudta megerősíteni, hogy Simicska ajánlkozott fel, hogy eladó a Music FM.

Részben gazdasági döntést hozott Simicska, mikor eladta mindenét, "ugyanakkor ma Magyarországon bárkit falhoz lehet állítani, börtönbe lehet vetni".

Nem Simicska Lajos ijedt meg, a médiájában dolgozókra utalt ezzel. Azt mondta, elképesztő tortúrát éltek át azok, akik a Hír Tv-ben maradtak a G-nap előtti időszakból.

Ezerszer megüzenték nekik a Fideszből, hogy ki fogják nyírni a Lajost, hagyják ott, amíg csak lehet, mert a kormánypárti sajtóban háromszoros pénzt kapnak. Ha nem mennek, és 2018-ban győz a Fidesz, akkor soha nem kapnak majd állást a magyar médiapiacon. Még a büfést is megfenyegették.

Azt nem tudja, Tarr Péter, a Hír Tv hatalomátvételekor kirúgott vezérigazgató-helyettese miért beszélt korábban arról, a tévére 2022-ig megvan a fedezet, "Lajos soha nem mondta, hogy az idők végezetéig tartható". Ő nem áltatta a kollégáit, ugyanakkor "tökön szúrásnak" érezte, mikor megszűnt a Magyar Nemzet és lekapcsolták a Lánchíd Rádiót.

Nem mindenben értett egyet Simicskával, ő például nem állt volna be a Jobbik mögé.

Azt persze támogattam, hogy nézzük meg, mi fán terem ez a Jobbik. Mert kívülről úgy festett, ez két párt, ahol nácik és a politikai ezotéria, romantika hívei tevékenykednek.

Simicska Lajoshoz fűződő viszonyáról a Jobbik volt elnöke, Vona Gábor is beszélt, a HVG-nek adott interjúban.

Hozzászólások