szerző:
hvg.hu

A kormányközeli lap szerint nem megfelelően költötték el az MNB-től kapott pénzt.

Ezúttal az Art Capital Alapítványt vette elő a Magyar Időkben publikált cikksorozatában Szakács Árpád. A lap szerint az alapítvány A paradicsom újratervezése elnevezésű fesztiváljának legnagyobb bűne az, hogy a migrációra érzékenyítették a látogatókat, ráadásul állami pénzből. Az alapítvány a jegybanktól kapott kulturális célú támogatást, ebből pedig a cikk szerint egy hónapon keresztül reggel, délben és este is több programon keresztül folyt az érzékenyítés.

Az ATV vette észre, hogy a Magyar Nemzeti Bank elképesztően gyorsan reagált a kormányközeli lap cikkére: a megjelenés után nem sokkal közleményt adott ki, amelyben azt írja:

A Magyar Nemzeti Bank a mai napon azonnali vizsgálatot indított, hogy az Art Capital Alapítvány a szerződésben meghatározott célra használta-e fel az Magyar Nemzeti Banktól kapott, kulturális célú támogatást.

Azt is hozzáteszi, hogy a Magyar Idők cikkében részletesen taglalt, 2018. júniusi „A paradicsom újratervezése” című fesztivál megvalósításához az MNB nem adott támogatást.

Vagyis a jegybank szerint az alapítvány szabálytalanul használta fel a tőle kapott támogatást, mivel

az MNB semmilyen politikai célzatú, illetve migránstámogató kampányt nem támogat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!