szerző:
hvg.hu/MTI

Nagyotmondó embernek ismerték, nem foglalkoztak vele. Most kiderült, hogy igazat mondott.

Vádat emeltek egy csongrádi férfival szemben, aki még 2012 novemberében baltával megölte, majd a kertben elásta lakótársát. A 28 éves vádlott az ügyészség szerint 2011-ben ismerte meg az áldozatot, akinek nem sokkal később megengedte, hogy albérlőként beköltözzön az otthonába.

Az albérlő azonban gyakran részegeskedett, és többszöri felszólítás után sem volt hajlandó hozzájárulni költségekhez, emiatt a két férfi gyakran vitatkozott. Ez történt 2012 novemberében is: a vádlott éppen fát hasogatott az udvaron, amikor albérlője megjelent. Ismét összekaptak, majd bementek a házba, ahol a férfi legalább tizennégyszer fejbe vágta albérlőjét a még mindig nála lévő baltával.

Az áldozat a helyszínen meghalt, a vádlott még várt néhány napig, majd fóliába tekerte és az udvaron elásta a holttestet. A következő hónapokban italozás közben többször is hangoztatta, hogy

kinyírta a lakótársát,

de mivel nagyotmondó embernek ismerték, senki nem hitt neki. Tavaly az áldozat hozzátartozói bejelentették a férfi eltűnését, majd a rendőrség rövid időn belül megtalálta a tettest, aki mindent bevallott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!