szerző:
MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentése.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig.

Estig a gomolyfelhőkből helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, majd csökken a felhőzet, és éjszaka nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható. Vasárnap túlnyomóan napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, és csupán kis eséllyel lehet csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de vasárnap az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon időnként megélénkülhet. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 33 fok között alakul

Európa nagy részén magasnyomás dominál, aminek hatására általában sok napsütés, kevés felhő jellemző, csupán helyenként jelennek meg gomolyfelhők az égen, de ezekből sem alakul ki számottevő csapadék. Eseménydúsabb az időjárás kontinensünk északnyugati országaiban. A Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget között ciklon örvénylik, ami mentén erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor. Kissé keletebbre egy másik alacsonynyomású képződmény is található, melynek hidegfrontjához kapcsolódó vékony felhősáv a Balti-tenger északi részétől egészen Közép-Európáig húzódik. Ezen hidegfront mögötti területeken a hőmérséklet visszaesett, az Egyesült Királyságban 15, 20, Francia- és Németország egyes részein csupán 18, 24 fokot mérnek. A front előtt viszont többnyire 30, 33 fokot mutatnak a hőmérők a délutáni órákban. A legmelegebb az Ibériai-félsziget déli vidékein van, ott a csúcshőmérséklet néhol a 35 fokot is meghaladja. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig döntően anticiklon alakítja, így kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

Marabu FékNyúz: Lovagkereszt

Marabu FékNyúz: Lovagkereszt

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Egy autószállítón próbált egy lopott Audit átvinni Romániába

Egy autószállítón próbált egy lopott Audit átvinni Romániába