szerző:
MTI/hvg.hu

A kétharmados parlamenti Fidesz-többséggel a Fidesz-kormányt is megregulázná a házelnök.

A köznevelésben, a felsőoktatásban és a tömegtájékoztatásban is „igényel majd törvényalkotási beavatkozásokat” az, hogy az önazonosságot, a nemzet kulturális-szellemi karakterét meg tudják óvni – ezt Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondta a Karc FM-nek adott interjújában. A politikus szerint mindez a biztonság megteremtésének elengedhetetlen feltétele.

Kövér a következő négy évvel kapcsolatban arról is beszélt, hogy a kormány mozgásterét szabályozó törvényeket kívánnak elfogadni, mivel a rendszerváltás óta eltelt 28 évben az Országgyűlés ezzel kapcsolatos feladatát nem tudta ellátni. Hogy a kétharmados többség esetén milyen regulázásra lehet számítani a kormánnyal szemben arról nem beszélt, mindenesetre ezzel kapcsolatban kiemelte a szocialista-liberális koalíció felelősségét. Mondván 1998-ban azért nem sikerült a végrehajtó hatalom ellenőrzését kiterjeszteni, mert „akkor is válsághelyzet volt az előző kormány teljesítménye miatt” - idézi az MTI az interjút.

Kövér nem csak ezen a téren „elmúltnyolcévezik”: szerinte annak, hogy 2010 és 2018 között rekordszámú, 1278 törvényt vagy törvénymódosítást fogadott el a T. Ház oda vezethető vissza, hogy 2008-ra a magyar állam totális válságba jutott az előző kormányok "dilettáns politikája miatt". Ez indította őket arra, hogy újjászervezzék a magyar államot, és minderre egyfajta koronaként tették rá az alaptörvényt, amely több mint két évtizedes adóssága volt az Országgyűlésnek.

A házelnök természetesen nem mulasztotta el azt sem, hogy megemlítse:

  • a migránsok és „azok, akik ezt a bevándorlást mozgatják, segítik, népszerűsítik”, Magyarország keresztény szellemi talapzatát veszélyeztetik;
  • pedig Európa attól Európa, hogy keresztény alapokra támaszkodik, Magyarország pedig attól nemzeti állam, hogy nemzeti kultúrája a kereszténység értékein alapul;
  • és ahogy a miniszterelnök nemrég kijelentette, "lehet talán némi nagyzással is mondani", de mi vagyunk "Európa biztonsága és jövője".
  • Az emberi méltóság végső garanciája maga az állam, amely azért jött létre és azért működik ma is, hogy megvédje az egyén életét, javait és emberi méltóságát más hatalmak, államok ellentétes törekvéseivel vagy bizonyos magánérdekekkel szemben;
  • márpedig utóbbiak - "hála a liberalizmusnak" - maguk alá temetik a civilizációs értékeket.
  • És az sem maradt ki, hogy védeni kell a család, a házasság szentségét, a nők egyenlő méltóságát, bár a nők és a férfiak soha nem lehetnek egyenlők biológiai adottságaikból fakadóan minden területen, de ez nem jelenti azt, hogy emberi méltóságukban ne lennének azok.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este

Zavarta a rabok és hozzátartozóik közötti állandó kiabálás, agyonverték az idős budapesti férfit

Zavarta a rabok és hozzátartozóik közötti állandó kiabálás, agyonverték az idős budapesti férfit

Tarlós: Márciusban adhatják át a 3-as metró északi szakaszát

Tarlós: Márciusban adhatják át a 3-as metró északi szakaszát

Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics

Jogerősen kaszálták el az Állami Egészségügyi Ellátóközpont egy újabb tenderét

Jogerősen kaszálták el az Állami Egészségügyi Ellátóközpont egy újabb tenderét