Kövér László: Törvényekkel is erősíteni kell az oktatás és a média nemzeti karakterét

Kövér László: Törvényekkel is erősíteni kell az oktatás és a média nemzeti karakterét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

A kétharmados parlamenti Fidesz-többséggel a Fidesz-kormányt is megregulázná a házelnök.

A köznevelésben, a felsőoktatásban és a tömegtájékoztatásban is „igényel majd törvényalkotási beavatkozásokat” az, hogy az önazonosságot, a nemzet kulturális-szellemi karakterét meg tudják óvni – ezt Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondta a Karc FM-nek adott interjújában. A politikus szerint mindez a biztonság megteremtésének elengedhetetlen feltétele.

Kövér a következő négy évvel kapcsolatban arról is beszélt, hogy a kormány mozgásterét szabályozó törvényeket kívánnak elfogadni, mivel a rendszerváltás óta eltelt 28 évben az Országgyűlés ezzel kapcsolatos feladatát nem tudta ellátni. Hogy a kétharmados többség esetén milyen regulázásra lehet számítani a kormánnyal szemben arról nem beszélt, mindenesetre ezzel kapcsolatban kiemelte a szocialista-liberális koalíció felelősségét. Mondván 1998-ban azért nem sikerült a végrehajtó hatalom ellenőrzését kiterjeszteni, mert „akkor is válsághelyzet volt az előző kormány teljesítménye miatt” - idézi az MTI az interjút.

Kövér nem csak ezen a téren „elmúltnyolcévezik”: szerinte annak, hogy 2010 és 2018 között rekordszámú, 1278 törvényt vagy törvénymódosítást fogadott el a T. Ház oda vezethető vissza, hogy 2008-ra a magyar állam totális válságba jutott az előző kormányok "dilettáns politikája miatt". Ez indította őket arra, hogy újjászervezzék a magyar államot, és minderre egyfajta koronaként tették rá az alaptörvényt, amely több mint két évtizedes adóssága volt az Országgyűlésnek.

A házelnök természetesen nem mulasztotta el azt sem, hogy megemlítse:

 

Hozzászólások