szerző:
hvg.hu

Azt akarják elérni, hogy kevesebb pénzt kapjon az a szülő, aki elhanyagolja gyermekei fogait.

Évtizedek óta bevett gyakorlat, hogy évente minden tanuló iskolafogászati szűrésen vesz részt. Ennek során minden egyes diákot megvizsgál a fogorvos, és ha valakinél problémát észlel, akkor azt megüzeni a szülőnek. A rossz fogú gyerekeknek azonban csak egy része kap végül ellátást: vannak, akiket szüleik nem visznek vissza a fogorvoshoz.

Az Országos Alapellátási Szövetség ezért a gyerek fogainak állapotához kötné a családi pótlék összegét. Vagyis aki nem viszi vissza a gyermekét a fogorvoshoz, miután kiderült, hogy baj van, az alacsonyabb támogatást kapna.

Az RTL Klub híradója megkereste ezzel kapcsolatban az illetékes minisztériumot, de onnan azt a választ kapták, hogy egyelőre nem tervezik ilyen intézkedés bevezetését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!