Turbóra kapcsol a Liget-projekt, mindjárt építeni kezdik a Zene Házát is

Turbóra kapcsol a Liget-projekt, mindjárt építeni kezdik a Zene Házát is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Még e hónapban megkezdődhet a Városligetben egy újabb múzeumépület felhúzása, a Zene Háza 2020 végén nyitja meg kapuit a tervek szerint.

Épül már a Néprajzi Múzeum és a szomszédos mélygarázs is, folyik az Olof Palme Ház rekonstrukciója, a kutyás élményparkot pedig már át is adták a használóknak, mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Baán László, a Liget-projekt miniszteri biztosa. Augusztus végéig pedig megkezdődik a Fudzsimoto Szu által tervezett Magyar Zene Háza építése is a Városligetben. Az oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is szolgáló épület 2020 végén nyithatja meg kapuit.

Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoport vezetője hozzátette: a Hungexpo irodaházak helyén felépülő új intézmény állandó kiállítása interaktív módon mutatja majd be a zene működését, valamint átfogó zenetörténeti képet ad a látogatónak, az első időszaki tárlat pedig a magyar könnyűzene elmúlt évtizedeit tekinti át.

Így fog kinézni a Zene Háza a látványtervek szerint
©

Az épületben helyet kap egy "hangdóm", egy koncertterem, egy előadóterem, zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár, mellette pedig szabadtéri színpadot is kialakítanak.

Elkerített építkezések, leharcolt parkok - így néz ki a Városliget drónfelvételeken

Megnéztük, hogy áll a választások előtt a Liget-projekt. Magas, fekete kerítésekkel körülvett építkezéseket találtunk mindenfelé, ezért drónfelvételeket készítettünk az éppen folyó munkákról. Eddig csak a legkevésbé népszerűtlen építkezések kezdődtek meg, azok sem sokat haladtak.

Városligeti zeneház helyett a lerohadó zeneoktatásra költenének

A Magyar Zene Háza leginkább az MMA érdekeit szolgálja, a grandiózus, milliárdokat felemésztő komplexum létrehozásához több tucat fát kell kivágni, miközben a zenetanárok málló, penészes termekben oktatják diákjaikat rossz hangszereken - erre hívja fel a figyelmet egy zenészek által támogatott Facebook-csoport, amely petíciót is kiadott.

Hozzászólások