szerző:
Tóth Richárd

Körlevélben ismertette Fekete-Győr András pártelnök a tagokkal a Momentum őszi stratégiáját. A levél a hvg.hu szerkesztőségébe is eljutott. Ősszel, az iskolakezdésre visszatérnek.

Az áprilisi választásokon elért kicsivel több mint 3 százalék után a parlamenten kívül rekedt Momentum a nyarat belső építkezéssel töltötte, de az ősszel újra kifelé politizálnak, politikai akciókat terveznek, áll abban a levélben, amit Fekete-Győr András pártelnök küldött el a párttagoknak – és amelyik az Index mellett a hvg.hu szerkesztőségébe is eljutott.

A Momentum azt tervezi, hogy a Nolimpia-kampány után újra ők tematizálják majd a közbeszédet. „Olyan központi témát kerestünk, ami amellett, hogy önazonos (hiszünk benne!), akciósítható és az átlagember számára is húsbavágó, megpróbálja kiléptetni a Fidesz által kreált migrációs mederből a folyót, és átterelni a sajátunkba” – írta Fekete-Győr a tagoknak.

Ez a téma pedig az oktatás, a jövő lett.

Manapság szinte mindenki ki van szolgáltatva a hatalomnak. Annak a hatalomnak, aminek nem számít a holnap, ami csak a tegnappal és a mával törődik, miközben ellehetetleníti, ellopja, és elveszi tőlünk a jövőnket. Halat ad, abból is rossz minőségűt, és nem tanít meg sem horgászni, sem horgászbotot készíteni. Pedig Magyarország legfontosabb nemzeti kincse maga az ember.

Fekete-Győr szerint ma Magyarországon nem szabad az oktatás, nem szabad a tudás, nem szabad a polgár.

Itt szinte mindenki a múlt és a jelen foglya, keveseknek van jövője.

Három fronton fognak lépni az oktatás témakörön belül a pártelnök szerint:

  1. Társadalmi építkezés (“Dumbledore serege”)
  2. Politikai akciók
  3. Iskolai és egyetemi hangulatkeltések

Életre hívnak egy rendszeren kívüli, önképző hálózatot, ahol a holnapra készítik fel a résztvevőket, nekimennek a rendszer oktatáspolitikájának különféle akciókkal, valamint hátteret és erőforrást biztosítanak alulról, diákok és hallgatók által szervezett gerilla akcióknak.

Kitartónak kell lennünk, mert egy ügyet megépíteni, egy témát felépíteni rengeteg munka, energia és idő. Ez nem egy 30 napos aláírásgyűjtési kampány lesz, hanem egy nagy közös, kitartó menetelés, mely során bemutathatjuk, hogy mi a Momentumban a biztos jövő Magyarországát építjük – a múlt századi rendszernek pedig Orbán Viktorral az élén mennie kell.

Írását Fekete-Győr azzal zárja, hogy

Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!

Információink szerint a Momentum politikai akciói a jövő hét elején, az iskolakezdésre időzítve kezdődnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!