szerző:
hvg.hu

„Mindenkinek a saját döntése, hogy hová járatja a gyerekét.”

Az ATV-ben reagált az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arra, hogy az utóbbi napokban több kormánytagról is kiderült, hogy méregdrága magániskolákban taníttatják gyermekeiket vagy unokáikat.

Novák Katalin azt mondta, felszínes dolog és demagógia úgy ítélkezni, hogy nem ismerünk pontosan egyes élethelyzeteket. Szerinte nem lehet párhuzamot vonni a magyar oktatási rendszer minősége és aközött, hogy egy szülő hol taníttatja a gyerekét.

Korábban ezzel védekezett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, akinek gyermekei évente kétmillió forintért tanulnak egy budapesti magániskolában. Ő a hvg.hu-nak azt mondta: gyermekei taníttatása nem köz-, hanem magánügy.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!