szerző:
hvg.hu

Az ittas állapotú fiatal azt mondta, elkíséri egy darabon a férfit, aki rossz buszra szállt fel Szikszó térségében. Ehelyett becsalta egy földútra, megverte és kirabolta.

Rossz buszra szállt fel egy férfi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezért a következő megállónál, Felsődobszán le is szállt a járműről, és elindult gyalogosan. A fiatalkorú elkövető azonban látta, hogy idősebb áldozata eltévedt, és felajánlotta neki "segítségét". Együtt elmentek Hernádkércsre, majd a falu után a hídnál a fiú a földútra csalta áldozatát. Itt egyszer csak több alkalommal ököllel megütötte, ettől a férfi elesett. A vádlott ez után átkutatta a sértett táskáját, és elvette a benne levő pénzt, egy bicskát és egy mobiltelefont.

A bíróság a fiatalkorút rablás bűntette miatt 4 év javítóintézeti nevelésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta, és bocsánatot kért a sértettől. Súlyosbító körülményként értékelték azonban, hogy ittas állapotban követte el a cselekményt. A vádlott és védője tudomásul vette a bíróság ítéletét, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Feladta magát a férfi, aki megverte a Madách Színház színészét

Feladta magát a férfi, aki megverte a Madách Színház színészét

20 ezer elektromos kerékpár lesz a párizsi e-Bubiban

20 ezer elektromos kerékpár lesz a párizsi e-Bubiban

Videón a drámai út: vészhelyzetbe került egy repülő Portugáliában

Videón a drámai út: vészhelyzetbe került egy repülő Portugáliában

És akkor a NAV és a rendőrség is tudni fogja, hogy ön  kivel, mikor és hol

És akkor a NAV és a rendőrség is tudni fogja, hogy ön kivel, mikor és hol

Gigi Hadid szupermodell beleszeretett Budapestbe

Gigi Hadid szupermodell beleszeretett Budapestbe

A gorbacsovi száraztörvénytől a borlaborig: a Varga pincészet kalandos negyedszázada

A gorbacsovi száraztörvénytől a borlaborig: a Varga pincészet kalandos negyedszázada