szerző:
hvg.hu

Nem arra használta a leállósávot, amire való.

Még a múlt héten szúrták ki a rendőrök az M3-as autópályán, hogy egy autó a leállósávban parkol. Mivel a leállósávot csak vészhelyzet esetén lehet használni, a rendőrök gondolhatták, hogy a sofőr bajban van, ezért megálltak és odamentek hozzá. Kiderült azonban, hogy ilyesmiről szó sincs: a férfi csupán telefonálni állt meg.

A rendőrök – ahogyan az ilyen esetekben lenni szokott – elkérték a férfi iratait, és ekkor jött a meglepetés: a férfinak nem volt jogosítványa, azonosítása során viszont kiderült, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy ideje már körözi.

A történetnek azonban itt még nincs vége: a rendőrök tovább kutakodtak, így arra is fény derült, hogy az autót, amit a körözött férfi vezetett, kivonták a forgalomból, ezért egy másik rendszámtábla volt rajta – amit szintén köröznek. A sofőrt rögtön előállították, és értesítették a körözést kibocsátó hatóságot. A 31 éves férfi ellen egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt büntetőeljárást indítottak. A többi szabálytalanságot sem ússza meg: a további jogsértések miatt külön eljárás indul – írja a police.hu.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!