Telefonálás miatt akarták megbüntetni a sofőrt a rendőrök, de kiderült, hogy nincs jogosítványa, ráadásul körözik is

Telefonálás miatt akarták megbüntetni a sofőrt a rendőrök, de kiderült, hogy nincs jogosítványa, ráadásul körözik is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem arra használta a leállósávot, amire való.

Még a múlt héten szúrták ki a rendőrök az M3-as autópályán, hogy egy autó a leállósávban parkol. Mivel a leállósávot csak vészhelyzet esetén lehet használni, a rendőrök gondolhatták, hogy a sofőr bajban van, ezért megálltak és odamentek hozzá. Kiderült azonban, hogy ilyesmiről szó sincs: a férfi csupán telefonálni állt meg.

A rendőrök – ahogyan az ilyen esetekben lenni szokott – elkérték a férfi iratait, és ekkor jött a meglepetés: a férfinak nem volt jogosítványa, azonosítása során viszont kiderült, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy ideje már körözi.

A történetnek azonban itt még nincs vége: a rendőrök tovább kutakodtak, így arra is fény derült, hogy az autót, amit a körözött férfi vezetett, kivonták a forgalomból, ezért egy másik rendszámtábla volt rajta – amit szintén köröznek. A sofőrt rögtön előállították, és értesítették a körözést kibocsátó hatóságot. A 31 éves férfi ellen egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt büntetőeljárást indítottak. A többi szabálytalanságot sem ússza meg: a további jogsértések miatt külön eljárás indul – írja a police.hu.

Hozzászólások