szerző:
hvg.hu

26-an ültek a téren, mindannyiukat elvitte onnan a rendőrség.

26 embert távolított el a rendőrség a Kossuth térről hétfő reggel a 168 Óra beszámolója szerint.

A lap azt írja, a Tuareg becenéven ismert Szabó Gábor mozgalma, az úgynevezett "Kossuth tériek" szeptember 8. és október 5. közöttre folyamatos tüntetést jelentettek be, amit a rendőrség jóváhagyott, de két nappal a demonstráció megkezdése után mégis egyenként távolították el a térről mind a 26 tüntetőt.

A lap szerint a rendőrség az Orbán Viktor meghívására Budapestre érkezett Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt főtitkárának látogatására hivatkozva vitte el a tünetőket.

A tüntetők délután elvileg újra visszamehetnek a térre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!