szerző:
hvg.hu

Kitüntetnék azokat a biztonsági őröket is, akik a helyszínen tartották a tetteseket, amíg a rendőrség megérkezett.

Testületi ülést tartott Badacsonytomaj képviselő-testülete, miután szombat hajnalban a település egyik parkolójában halálra vertek egy fiatal borászt. A település vezetése több határozatot is hozott azért, hogy a biztonsági kockázat csökkenjen, az elmúlt időszakban ugyanis sokak szerint egyre több volt a balhé a badacsonyi éjszakában – írja az Index.

A képviselő-testület a következőkről határozott:

  • a rendőrkapitánysággal közösen megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy Badacsony központi részén állandó rendőri felügyelet legyen,
  • felülvizsgálják a helyi csendrendeletet,
  • megvizsgálják egy közterület-felügyeleti iroda létrehozását,
  • javasolják a közterületen való alkoholfogyasztás megtiltását,
  • illetve biztonsági kamerarendszer kiépítését a település központjában,
  • ezen kívül elismerő oklevéllel jutalmaznák a biztonsági céget, amelynek emberei végül elfogták az elkövetőt.

A testület határozatában azt írja: őszinte részvétét fejezi ki az áldozat hozzátartozóinak. A település vezetése nem érzi magát közvetlenül felelősnek, és meg szeretnék várni, amíg a rendőrségi vizsgálat lezárul, de addig is igyekeznek javítani a közbiztonságon. A gyilkosság két gyanúsítottját hétfőn tartóztatták le, az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés miatt folytat nyomozást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!