A Teréz körúti robbantó édesapja szerint koncepciós eljárásban ítélték el fiát

A Teréz körúti robbantó édesapja szerint koncepciós eljárásban ítélték el fiát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Papp László szerint a bíróság több vitatható nyom és olyan momentumok alapján ítélte életfogytiglani börtönre a fiát, amik egyáltalán nem vallanak rá.

Koncepciós per zajlott fia ügyében – ezt állítja a szerda délelőtt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Teréz körúti robbantó édesapja. Papp László az ítélethirdetés után beszélt az Indexnek arról, hogy szerinte már régen megírták azt az ítéletet, amit ma kihirdettek, ugyanis politikai érdekek állhattak a merénylet elkövetése mögött, amibe őt és a családját is belekeverték.

Az édesapa szerint az első furcsa momentum az volt, hogy Kakuk György, az egyedüli, akinek érdemi információja lehetett az üggyel kapcsolatban, hirtelen meghalt. Az, hogy egy ilyen merénylet megrendezésével mi lehetett a kormány célja, azt Papp László nem tudta megmondani, de szerinte túl sok volt a véletlen ahhoz, hogy mindezt átlagos esetnek lehessen minősíteni. Az Indexnek azt mondta, hogy nem csak a fia, de ő és a lánya is a közelben voltak, amikor a robbanás történt, tehát lehetséges, hogy szándékosan csalták oda őket.

Az édesapa szerint a bizonyítékok vizsgálata is vitatható módon történt: volt szakértő, aki egyben, volt, aki darabokban kapta meg a merényletnél talált, P. László DNS-ét tartalmazó vezetékeket, amelyek szerinte egyébként is furcsán, egy irányba szóródva feküdtek a helyszínen. Szerinte az se a fiára vall, hogy a házában megtalált flakonok, amikben a rendőrség szerint a robbantáshoz használt vegyszereket tartotta, katonás rendben álltak – fia ugyanis nagyon rendetlen volt.

Hogy a fia hogy keveredhetett bele az ügybe, nem tudja. Szerinte az sem igaz, hogy évekkel ezelőtt megszakadt közöttük a kapcsolat, ugyanis rendszeresen beszéltek egymással telefonon.

Hozzászólások