szerző:
hvg.hu

Azt mondta, látta, ahogy az egyik férfi elővesz egy pisztolyt a kesztyűtartóból, és lőni akar, de nem sikerült elsütnie a fegyvert.

Egyre több részlet derül ki a hétvégi badacsonyi gyilkosságról: korábban mi is megírtuk, hogy az áldozat egy fiatal borász, akit egy közlekedési konfliktus miatt vertek halálra. A támadókat nem sokkal később elfogták, és le is tartóztatták, a két férfi ellen halált okozó testi sértés miatt folyik eljárás.

Bors szerint a borász támadóit megfékező egyik biztonsági őr azt mesélte, hogy nem sok híja volt, hogy nem történt még nagyobb tragédia. Ő ugyanis azt látta, hogy az egyik támadó elővesz egy pisztolyt az autó kesztyűtartójából. A férfi megpróbálta felhúzni a fegyvert, de az elakadt, így végül nem lehetett elsütni, de a biztonsági őr szerint a támadó egyértelműen arra készült, hogy lőni fog. Ekkor fújta be a gázsprayt a jármű ablakán, amellyel a támadók később menekülni próbáltak.

Az egyik támadó édesapja azt mondta: nem hiszi, hogy fiáé lett volna a fegyver, de ha az ővé is volt, akkor engedélye is volt rá, mivel korábban biztonsági őrként dolgozott.

Kedden Badacsonytomaj képviselő-testülete több határozatot is hozott azért, hogy a településen csökkenjen a biztonsági kockázat, sokak szerint ugyanis az elmúlt időszakban egyre zűrösebb alakok kezdték látogatni a helyi büfésort, és egyre több volt az ebből adódó konfliktus is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

Rengeteg kérdést feltett Gruevszkiről, egy rövid nem szócskával leszerelte a kormány

Rengeteg kérdést feltett Gruevszkiről, egy rövid nem szócskával leszerelte a kormány

Top 20-ban Szalayék a Dakaron

Top 20-ban Szalayék a Dakaron

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet