szerző:
hvg.hu

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a jobb- és baloldalnak együtt kell működnie a pártállam lebontásában.

„Kettőnk találkozása fontos lépés volt az ellenzék korrupcióellenes együttműködésében” – írta a Facebookon Márki-Zay Péter, miután megbeszélést folytatott Sneider Tamással, a Jobbik elnökével. Az év eleji választáson az akkor még miniszter Lázár János támogatta jelöltet legyőző vásárhelyi polgármester úgy véli, hogy az új ellenzék létrehozásában is az összefogáson van a hangsúly. A Jobbik elnökével is találtak közös pontokat, ilyenek például – mint fogalmazott – "a Fidesz által betelepített terrorista és bűnöző migránsok" elleni tiltakozás, a csatlakozás az Európai Ügyészséghez és a kommunizmus óta elsumákolt ügynökakták nyilvánosságra hozatalának kikényszerítése.

A Jobbik elnöke először találkozott Márki-Zay Péterrel, ő patetikusabban írt erről: „A szabadságunk visszaszerzése, az igazságos társadalom iránti vágy és a magyar emberek megvédése – a Jobbik három jelmondata – azonnal összekötötte a gondolatainkat.”

Márki-Zay Péter korábban többször hangsúlyozta az egységes ellenzéki fellépést, legutóbb Hódmezővásárhelyen, az augusztus 20-i ünnepséghez kapcsolódó rendezvények után nyilatkozta azt a vásárhelyi polgármester, hogy tervei szerint még az idén alakítanak egy ellenzéki pártot, vagy legalábbis mozgalmat indítanak. A sajtóban ezzel kapcsolatban Hadházy Ákos, Róna Péter, Botka László neve is felmerült.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Márki-Zay kérte, de a kormány nem segít a vásárhelyi rászorulókon

Hódmezővásárhely korábban megegyezett Orbán Viktorral, hogy valamikor bontani fogják a szalagházat, így nem engedélyezik a városnak, hogy a már megürült lakásokat bérbe adja az önkormányzat. Ezt Márki-Zay Péter polgármester szerette volna elérni, a Miniszterelnökség most válaszolt neki.

Ápolási díj: 18 év fölötti gyerekek után is jár majd

Ápolási díj: 18 év fölötti gyerekek után is jár majd

Egy szaúdi ellenzéki azt állítja, Rijád lehallgatta beszélgetéseit az eltűnt újságíróval

Egy szaúdi ellenzéki azt állítja, Rijád lehallgatta beszélgetéseit az eltűnt újságíróval

Távozhat Trump védelmi minisztere

Távozhat Trump védelmi minisztere

Magyar eszközök is lesznek az első európai diákműholdon

Magyar eszközök is lesznek az első európai diákműholdon

Szolnokra jön Peter Greenaway

Szolnokra jön Peter Greenaway

Mozgó vonatról ugrott le egy férfi Debrecenben, szörnyethalt

Mozgó vonatról ugrott le egy férfi Debrecenben, szörnyethalt