szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A bíróság elrendelte pszichiátriai kezelését is.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly több városban is szeméremsértő módon zaklatott járókelőket. A bíróság előírta a férfi pszichiátriai kezelését is, és pártfogót rendelt ki mellé, mivel úgy látta, fennáll a veszélye, hogy újra megismétli tettét.

A férfi tavaly júniusban Zalaegerszegen, augusztusban Keszthelyen, novemberben pedig Hévízen zaklatott járókelőket. Zalaegerszegen egy kerékpáros nőnek mutogatta a nemi szervét, Keszthelyen egy stoptáblánál várakozó autó utasát inzultálta, Hévízen pedig egy bokorból előugorva végzett önkielégítést a járókelők előtt.

A májusban tartott elsőfokú tárgyaláson mindent tagadott, de a tanúvallomások és bizonyítékok alapján egyértelmű volt, hogy mindhárom esetben ő volt a zaklató. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és a védője enyhítés miatt fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegei Törvényszékre. A másodfokú eljárásban kedden a törvényszék büntető tanácsa teljeskörűen helybenhagyta az első fokon született döntést, így az jogerőssé vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában