szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerintük cselekedni kell, mert a pénzt Orbánék ellopják.

Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja a Magyarország európai ügyészséghez való csatlakozásáról szóló aláírásgyűjtést, amelyet Hadházy Ákos független képviselő, volt LMP-társelnök indított. Az ellenzéki pártok csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Magyarország korrupciós helyzetével indokolták az összefogást az MTI szerint.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, a kerület országgyűlési képviselője azt mondta, azért kell csatlakoznia Magyarországnak az európai ügyészséghez,

mert jelenleg az uniós források nem jutnak el az emberekhez, a pénzt "Orbánék ellopják".

A politikus a sportcsarnok felújításának ügyét hozta példaként, mert szerinte a beruházás jelentősen megdrágult az eredeti tervekhez képest.

Az MSZP és a Párbeszéd nemcsak a kerületben, hanem országos szinten is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek során egymillió aláírást akarnak összegyűjteni.

Hadházy Ákos szerint az emberek ezzel a kezdeményezéssel nemet tudnak mondani a korrupcióra és igent az Európai Unióra. Azt is mondta, hogy már mintegy 16 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük. Kiemelte a Momentum segítségét, valamint azt, hogy van olyan párt, amely hivatalosan nem támogatja a gyűjtést, de helyi szervezetei részt vesznek benne.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint ha Magyarország nem csatlakozik az európai ügyészséghez, akkor az "Orbán-rezsim" szétlophatja az országot.

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja szerint ma a kormány a független intézményrendszer lebontásával és párkatonák kulcspozícióba ültetésével megnyitja az utat a korrupció előtt, ez ellen pedig minden valódi ellenzéki pártnak kötelessége tenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!