Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is aláírásokat gyűjt az európai ügyészségért

Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is aláírásokat gyűjt az európai ügyészségért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerintük cselekedni kell, mert a pénzt Orbánék ellopják.

Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja a Magyarország európai ügyészséghez való csatlakozásáról szóló aláírásgyűjtést, amelyet Hadházy Ákos független képviselő, volt LMP-társelnök indított. Az ellenzéki pártok csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Magyarország korrupciós helyzetével indokolták az összefogást az MTI szerint.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, a kerület országgyűlési képviselője azt mondta, azért kell csatlakoznia Magyarországnak az európai ügyészséghez,

mert jelenleg az uniós források nem jutnak el az emberekhez, a pénzt "Orbánék ellopják".

A politikus a sportcsarnok felújításának ügyét hozta példaként, mert szerinte a beruházás jelentősen megdrágult az eredeti tervekhez képest.

Az MSZP és a Párbeszéd nemcsak a kerületben, hanem országos szinten is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek során egymillió aláírást akarnak összegyűjteni.

Hadházy Ákos szerint az emberek ezzel a kezdeményezéssel nemet tudnak mondani a korrupcióra és igent az Európai Unióra. Azt is mondta, hogy már mintegy 16 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük. Kiemelte a Momentum segítségét, valamint azt, hogy van olyan párt, amely hivatalosan nem támogatja a gyűjtést, de helyi szervezetei részt vesznek benne.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint ha Magyarország nem csatlakozik az európai ügyészséghez, akkor az "Orbán-rezsim" szétlophatja az országot.

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja szerint ma a kormány a független intézményrendszer lebontásával és párkatonák kulcspozícióba ültetésével megnyitja az utat a korrupció előtt, ez ellen pedig minden valódi ellenzéki pártnak kötelessége tenni.

Hozzászólások