szerző:
hvg.hu

A kábítószert a bírósági tárgyalásra szóló idézésbe csomagolták, a meghiúsult magánakció négy hónap fogházbüntetést ért.

Lopás miatt kellett megjelennie 2017 áprilisában a Debreceni Járásbíróságon két férfinak, akiket lopással vádoltak. Egyikük akkor már előzetes letartóztatásban volt, őt őrök kísérték a bíróságra, másikuk viszont akkor még szabadlábon védekezhetett, így ő otthonról érkezett. Mint később kiderült, nem is üres kézzel: egy kis adag drog is volt nála.

A teremben, ahol a tárgyalás zajlott, mindkettőjüket a vádlottak padjára ültették, a büntetés-végrehajtás őrei pedig mögöttük foglaltak helyet. A két férfi – amikor úgy látták, senki sem figyeli őket, elkezdett egyre közelebb húzódni egymáshoz. Amikor már elég közel voltak, egyikük elővette a zsebéből a magával hozott csomagot, és gyakorlatilag a bíró és az őrök szeme láttára megpróbálta odaadni azt az előzetesben lévő társának.

Az egyik őr viszont észrevette, hogy a férfi mire készül, így a tárgyalás félbeszakadt, a bíró pedig értesítette a rendőrséget, akik lefoglalták a kábítószert, amit a vádlott – az alkalomhoz illően – a bírósági tárgyalásra szóló idézésbe csomagolt. A debreceni Törvényszék közleménye szerint egyébként a vádlott már a tárgyalás előtt, a folyosón megmutatta társának a magával hozott kis csomagot, szintén úgy, hogy közben az őrök is ott voltak.

A vakmerő vádlottat 4 hónap fogházbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélték, és 160 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezték. Az ítélet jogerős.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Schumacher 19 éves fia tesztpilóta lehet a Ferrarinál

Schumacher 19 éves fia tesztpilóta lehet a Ferrarinál

A Jobbik alapító tagja a hírhamisító MTVA-vezér

A Jobbik alapító tagja a hírhamisító MTVA-vezér

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

Felmentették a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt

Felmentették a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt

Jobb lesz itthon adózni a külföldi jövedelem után

Jobb lesz itthon adózni a külföldi jövedelem után

Összeállt a Volkswagen és a Ford

Összeállt a Volkswagen és a Ford