szerző:
hvg.hu

Október 23-a elé azt írja Vágó, tudja, hogy az állandó ellenzéki messiásvárás rulettkereke most éppen Hadházyt és Márki-Zayt dobta ki. “Ez ugyanaz a politikai kultúra, ami miatt az ellenzék vergődik a NER-ben.”

Közös ellenzéki tüntetés a szabadságért, a korrupció ellen! – ezzel a címmel tüntet október 23-án Hadházy és Márki-Zay mellett Harangozó Tamás (MSZP), Jávor Benedek (Párbeszéd), Lukácsi Katalin és még sokan mások, a Momentumból és a DK-ból is lesz felszólaló. Az esemény szerint:

"Meg kell mutatnunk, hogy Magyarország Európa, és az is marad. Európa most velünk van, de az országot csak együtt tudjuk megvédeni, mi magyarok. Ezért közös ellenzéki tüntetésre hívunk minden hazafit, akinek fontos, hogy szabadon éljünk a jövőben, hogy ne fojtsa meg hazánkat a már mindent átszövő korrupció. Írjuk alá azt a kezdeményezést, melyet Hadházy Ákos indított el, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez! A tüntetésen is gyűjtjük az aláírásokat, a meglévő íveket pedig itt le lehet adni. Október 23-án legyünk minél többen a Bem téren, álljunk ki magunkért, az országért, ami a hazánk."

LMP-s felszólalót egyelőre nem látni az eseménynél, Vágó Gábor lett volna az, Facebook-oldalán Vágó meg is magyarázza, miért nem áll színpadra a volt LMP-s Hadházy mellett, után. Vágó szerint az október 23-i tüntetés szervezője valójában a Magyar Korrupcióellenes Szövetség, aminek ő a titkára, és úgy volt, mivel minden párt delegálhat egy felszólalót, az LMP-től elnökségi áldással Vágó ment volna. De Horváth András (a zöld dossziés, így emlékezhetünk rá) jelezte Vágónak, Hadházy nem akarja őt felszólalónak, mert szerinte Vágó megosztó.

Innen Vágóé a szó:

“Ezt arra alapozza Ákos, hogy Hommonay Gergely DK-sokat szervez, hogy belémfojtsák a szót. Az esemény FB meghirdetésére létrehoztak egy új FB oldalt az egyesületünknek, úgy hogy meg sem kérdezett senki, hogy odaadjam-e a régi FB oldalt. A tüntetés szervezői e-mailezesébe kérésem ellenére nem vettek fel, az esemény szervezői találkozójára nem hívtak el, de Lukácsi Kati szólt, hogy lesz ilyen, így elmentem. Ott jelezte egyedül Hadházy, hogy nem látna szívesen. Azóta többször kerestem Hadházyt, írtam több SMS-t, azt írta vissza, hogy hívni fog. Azóta hív... Az egyik szervezője az eseménynek azt mondta, hogy azért nem írják ki a nevem, mert Ákos azt, mondta, hogy az LMP-t nem reklámozzák. Arra számítottak, hogy a közös ellenzéki tüntetésre az LMP majd nem megy el, így azt tudják mondani, hogy az LMP nem ellenzéki párt. Abból is hosszas vita volt, hogy bejelentik-e a mozgalmukat, végül legjobb tudomásom szerint csak annyit fognak bejelenteni, hogy majd bejelentik. Mindenesetre azért kár új politikai szervezetet alapítani, hogy kicsinyes sunnyogó kiszorítósdit játszanak ugyanazon az ellenzéki bázison. Tudom, hogy az állandó ellenzéki messiásvárás rulettkereke most éppen Hadházyt és Márki-Zayt dobta ki, de ez ugyanaz a politikai kultúra, ami miatt az ellenzék vergődik a NER-ben. Miközben továbbra is támogatom az Európai Ügyészséghez csatlakozás ügyét, kint leszek az utcán gyűjteni, de mivel megalázó módon bántak velem, a demonstráción nem fogok felszólalni.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvan a Facebook 10 éves kihívása? Úgy tűnik, győztest hirdethetünk

Megvan a Facebook 10 éves kihívása? Úgy tűnik, győztest hirdethetünk

Dal született a veronai áldozatok emlékére

Dal született a veronai áldozatok emlékére

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

Csődközelben a börtönkosztot kínáló étterem, mert senki nem akar ott enni

Csődközelben a börtönkosztot kínáló étterem, mert senki nem akar ott enni

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá