szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A CEU-tüntetésre szerettek volna résztvevőket szállítani vele, nekik természetesen nem adták oda ugyanazt a buszt, amely az Orbán-beszédre vitt embereket.

Miután Európai Uniós támogatásból vásárolt kisbuszokkal vitték a vidéki önkormányzatok a nézőket Orbán Viktor éppenséggel az Uniót is bíráló beszédére október 23-án, ezen felbuzdulva Sebők Éva, a Momentum Békés megyei elnöke is elkérte az egyik megyei önkormányzat, Almáskamarás kisbuszát, hogy a CEU-tüntetésre azzal vihessék az érdeklődöket. Ők azonban a döntésre rendelkezésre álló idő rövidségére hivatkozva nem kapták meg azt.

A polgármester akkor a Népszavának akkor mondta, az uniós támogatásból vásárolt Ford Tranzitot a fideszes polgármester használja, illetve ő rendelkezik a használata felett, és

természetes, hogy egy az ország szempontjából ilyen fontos állami ünnepre ingyenesen bocsátják rendelkezésre, a benzinköltséget is a falu költségvetéséből állva.

A Momentum kérésére az önkormányzat azonban azt írta, október 23-án a jármű állami meghívóra közlekedett Budapestre, és az alpolgármester használta, de mivel jelen esetben nincs szó állami meghívóról,

most a képviselőtestület elé kellene vinni az ügyet, de erre már nincs idő, úgyhogy sajnos nem tudják teljesíteni a kérést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!