szerző:
hvg.hu

Az MKKP-s betegszállítót állítása szerint koholt vádak alapján rúgták ki nemrég a vásárhelyi kórházból. A korábban Márki-Zay kampányát is segítő férfi hamar talált magának új állást. Versenyképes fizetés, megbecsülés várja, a kórházban ilyenekkel nem találkozott.

A Mérce alapján nemrég megírtuk, hogy a hódmezővásárhelyi kórházból elbocsátottak egy betegszállítót, aki saját állítása szerint koholt vádak alapján kapta meg rendkívüli felmentését, és valójában aktív ellenzéki politikai tevékenysége miatt kellett távoznia az intézménytől. Azon túl, hogy a férfi korábban segítette Márki-Zay Péter polgármesteri kampányát is, kiderült, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezetének is a vezetője.

Most a Mérce arról ír, a vásárhelyi MKKP Facebook-oldalán jelentette, az egészségügyből távozó férfi hamar talált magának új állást. Miután elküldték a kórházból, még aznap jelentkezett több mint 20 meghirdetett állásra, majd két nap múlva behívták „kiválasztási tesztnapra” egy multicéghez, és a körülbelül 70-80 pályázó közül „azon 10 főbe került, akiket beválasztottak a csapatba”.

Versenyképes fizetést, cafeteriát, dolgozói számlacsomagot, utazási költségtérítést, fejlődési lehetőséget és megbecsülést kínáltak neki, melyek közül a vásárhelyi kórházban egyikkel sem találkozott… Így utólag talán még hálás is azért, hogy eltávolították a kórházból, hiszen így talált magának egy olyan munkahelyet, ami politikamentes, jó hangulatú, ahol a teljesítmény számít, nem pedig az, hogy ki szolgálja ki minél alázatosabban az államhatalmat – áll a bejegyzésben.

A Mérce korábban kérdezte a kórházat az ügyről, ám akkor nem kommentálták az ügyet arra hivatkozva, hogy a betegszállító elbocsátásával kapcsolatos információk nem közérdekű adatok. Most a férfi a fenti bejegyzés utolsó bekezdésében felveti: a létszámhiánnyal küzdő kórházi miért küldte el őt?

A vásárhelyi kórház politikai komisszárjai pedig megveregethetik a vállukat, hiszen az emberhiánnyal és túlterhelt, alulfizetett, emberfeletti munkát végző dolgozókkal küzdő egészségügyből sikerült elűzni egy tettre kész fiatalembert. Ha így haladunk, akkor szomorú idők várnak a jókora felhalmozott adóssággal küzdő vásárhelyi kórházra…

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Még a fideszesek kétharmada is elítéli a „rabszolgatörvényt”

Még a fideszesek kétharmada is elítéli a „rabszolgatörvényt”

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

Rémisztően pusztítja a rénszarvasokat a klímaváltozás

Rémisztően pusztítja a rénszarvasokat a klímaváltozás

Helyszíni videók: sikítva menekültek az emberek a strasbourgi lövöldözéskor

Helyszíni videók: sikítva menekültek az emberek a strasbourgi lövöldözéskor

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

Frissített a Google, hogy ön szórakozva tanulhasson programozni is

Frissített a Google, hogy ön szórakozva tanulhasson programozni is