szerző:
hvg.hu

Felmosóvizet itattak és csikket etettek az áldozattal, ha pedig a bántalmazások következtében megsérült, öngyújtóval égették ki a sebeit.

Nem ismerte be bűnösségét az a három rab, akik hónapokon keresztül kínozták és megalázták zárkatársukat a szombathelyi börtönben – írja a 24.hu. A Szombahelyi Törvényszék kétnapos tárgyalásán egyedül a harmadrendű vádlott tett vallomást, de ő sem ismert be semmit.

A vádirat szerint a három rab még tavaly tavasszal kezdte bántalmazni és a börtönszleng szerint „csicskáztatni” zárkatársát. A férfit naponta megverték, volt, hogy felmosóvizet itattak vagy csikket etettek vele, de az is többször előfordult, hogy ájulásig fojtogatták, majd amikor összecsuklott, felállították, és kezdték elölről a dolgot. Ha a bántalmazás során megsérült, akkor az egyik rab öngyújtóval égette ki a sebeit. Ellenőrzésekkor a mosdó elé térdeltették, mert ott a börtönőrök nem láthatták meg.

A sértettet a halálát megelőző napokban az elsőrendű vádlott arra kényszerítette, hogy megegye a felmosó szálait. Május 14-én reggel a vádlottak arra ébredtek, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög. A másodrendű vádlott kikiabált az őrnek, hogy baj van. Amíg az őr a zárkához ért, megbeszélték, hogy nem mondanak egymásra semmit, azt fogják előadni, hogy valaki más bántalmazta a sértettet.

A Vas Megyei Főügyészség az első- és másodrendű vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettével, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a harmadrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg. Mivel egyikük sem ismert be semmit, a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. A következő tárgyaláson a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóit és az igazságügyi szakértőket fogják meghallgatni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pár ezer forinttal és vízforralóval csábítaná magához az állami áramszolgáltató az E.ON ügyfeleit

Pár ezer forinttal és vízforralóval csábítaná magához az állami áramszolgáltató az E.ON ügyfeleit

Orbán gratulált a brazil Trumpnak, ott lesz Bolsonaro beiktatásán

Orbán gratulált a brazil Trumpnak, ott lesz Bolsonaro beiktatásán

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról

Már dolgoznak a hvg.hu-t segítő gyerekszerkesztők

Már dolgoznak a hvg.hu-t segítő gyerekszerkesztők

Hajléktalan-ügy: Tarlós személyesen kérte az aluljárok éjszakai lezárását

Hajléktalan-ügy: Tarlós személyesen kérte az aluljárok éjszakai lezárását

25 milliárdot ad a kormány székelyföldi nagyberuházásokra

25 milliárdot ad a kormány székelyföldi nagyberuházásokra