szerző:
hvg.hu

Makai Viktória egy közeli üzletben már többször is látta a támadóját, akiről kiderült, a nemi erőszak kísérlete előtt egy munkahelyi buliból távozott, ahol alkoholt ivott.

A Zsaru magazin ír újabb részleteket a Makai Viktória elleni támadásról. A futónővel nemrég a hvg.hu is interjút közölt, lapuknak azt mondta, „a kiszolgáltatottság érzése, a helyzet kellemetlensége jön elő álmomban vagy gondolatban, nem ugyanazzal a helyszínnel vagy szereplővel. Olyanoktól félek vagy ijedek meg, amitől korábban nem: például ha valaki közel jön hozzám hátulról, kavicsra lép mögöttem, hirtelen mozdulatot tesz. Ezen kell majd dolgoznom. Sokat segített, hogy beszéltem az esetről, nem próbáltam tabusítani magam előtt sem a történteket. Ez adott egy olyan érzést, mintha a lehetőségeimhez képest kontroll alatt tartanám a történteket, és ez jó. Már megterhelő az erőszak részleteiről beszélnem, most a kampány jelent ugyanilyen kapaszkodót.”

A Zsaru magazinnak a X. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, Oláh Dávid beszélt, a törzsőrmester azt mondta, Makai támadója anyaszült meztelen volt, amikor a kőbányai otthonában rátaláltak a nyomozók. H. Istvánt a futónő férje rángatta le Makairól, így menekült meg a nő.

A futónő később elmesélte, hogy mindössze pár száz métere volt már csak hátra, amikor észrevette, hogy valaki követi. Feszélyezte a helyzet, ezért jobbnak látta, ha elengedi. A nyomában loholó férfi azonban nem ment el mellette, hanem a földre rántotta. Amikor az áldozat felállt, és próbált segítségért kiáltani, a támadó befogta a száját, majd leütötte a vergődő asszonyt. A nő ismét a földre zuhant, megpróbált kiszabadulni, de ekkor a férfi megint ököllel ütötte az arcát. H. István aktust akart, és a hajánál fogva húzta a nőt egy kietlenebb részre. Ráparancsolt a rettegő bántalmazottra, hogy feküdjön a hasára, eközben pedig megszabadult a ruháitól – mondta a rendőr.

A férfi ezt követően kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja Makai Viktóriát. Ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult. Ekkor ért oda a többgyermekes anyuka férje, aki véget vetett a támadásnak. Az asszonynak felrémlett, hogy egy közeli üzletben már többször is látta a támadóját. A részletes személyleírása után a nyomozók pedig azonnal a futónő által említett bolt felé vették az irányt. Az üzletvezetőtől megtudták, hogy a férfi nemrég indult el a munkahelyi buliból, ahol alkoholt is fogyasztott.

Kiderült, H. István felesége pont akkor üzent férje főnökének, amikor az a rendőrökkel beszélgetett. Arról érdeklődött, hogy mi történt urával a céges bulin, mert véresen ment haza. A nyomozók azonnal tudták, hogy hova kell menniük. Amikor kiértek a lakáshoz, a férfi felesége nyitott ajtót nekik. H. Istvánt a kamrában, a hűtő mögött találták meg anyaszült meztelenül.

A témával kapcsolatban a 24.hu megkérdezte a BRFK-t, hogy a letartóztatásban lévő H. István részletes beismerő vallomást tett-e, és hogy megtudjuk, hol tart a nyomozás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2018. október 14-én éjszaka érkezett bejelentés, hogy egy futónőt Budapesten a X. kerületben a Jászberényi úton ismeretlen személy támadott meg. A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként az elkövetőt a bejelentéstől számított másfél órán belül lakcímén elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás folyamatban van. A folyamatban lévő eljárás ilyen részleteiről nem kívánunk nyilatkozni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megszokta már a Windows felületét? Jön a változás, lecseréli a Microsoft

Megszokta már a Windows felületét? Jön a változás, lecseréli a Microsoft

Trócsányi László: Le fogom győzni a bizalmatlanságot

Trócsányi László: Le fogom győzni a bizalmatlanságot

Gyönyörű hólepel fedte be a Normafát

Gyönyörű hólepel fedte be a Normafát

Szétszedték az olcsó iPhone-t, kiderült, hogy mi van benne

Szétszedték az olcsó iPhone-t, kiderült, hogy mi van benne

Alig két hét alatt több mint 50 ezer gyorshajtót fogtak egy apró olasz faluban

Alig két hét alatt több mint 50 ezer gyorshajtót fogtak egy apró olasz faluban

Kamu adatvédelmi ellenőrzéssel vernek át önkormányzatokat csalók

Kamu adatvédelmi ellenőrzéssel vernek át önkormányzatokat csalók