szerző:
hvg.hu

A kritikust eredetileg polgármester-jelöltségéről kérdezték volna, de a műsorvezető végül nem bírt vele.

A Kossuth rádió vendége volt hétfő reggel Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelöltet a műsorvezető arról szerette volna kérdezni, hogy mi volt az ok, amiért úgy döntött: megméretteti magát. A kritikus-műsorvezető azonban más témával készült: Puzsér a stúdióban elővette a Ripost november 9-i számát, amelynek címlapján a következő kérdést tették fel a szerkesztők:

Meddig élnek vissza A HAJLÉKTALANOK mindannyiunk türelmével? Nekik mindent szabad?

A lap munkatársa a cikkben kifejti, hogy a hajléktalanok – az októberben életbe lépett jogszabály miatt – parkokba és kisebb aluljárókba „bújtak”, tönkretéve a szép környezetet.

Puzsér azt kérdezte a műsorvezetőtől, hogy a közmédia hogyan vélekedik minderről, a műsorvezető pedig eleinte csak annyival igyekezett elütni a kérdést, hogy

ez egy bulvárlap.

Puzsér azonban nem tágított, hangsúlyozta, hogy a lap Habony Árpádhoz tartozik, vagyis a kormánypropaganda részét képezi. Ekkor a műsorvezető kijelenti, hogy szerinte a kritikus nem tiszteli a hallgatókat, mivel nem hajlandó válaszolni az eredeti kérdésre, Puzsér viszont továbbra is arra kéri, mondja meg, mi a véleménye a címlapról, ami szerinte

az elaljasodás minden korábbit meghaladó kulturális mementója.

Puzsér ezután azt szeretné megtudni, hogy mi a műsorvezető személyes véleménye az üggyel kapcsolatban, aki viszont úgy véli, ez személyeskedés, és továbbra is igyekszik visszatérni az főpolgármester-jelöltség kérdéséhez. Puzsér hangsúlyozza, hogy a Ripost ellenséget gyárt azokból az emberekből, akik kihullottak a szociális hálóból, és akikről az államnak kellene gondoskodnia.

Ez azt üzeni, hogy nincs szolidaritás, és mindenki a gyűlölet prédája lesz, amint kihullik a szociális hálóból

– mondja a főpolgármester-jelölt, aki azt is hozzáteszi, azért mondja el mindezt a műsorban, mert ennél beljebb nem tud jutni a „NER kommunikációs központjához”.

A műsorvezető végül egyszerűen lezárja az interjút, amit Puzsér Róbert nem sokkal később közzétett saját Youtube-csatornáján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Liptai Claudia 17 év után otthagyja a TV2-t

Liptai Claudia 17 év után otthagyja a TV2-t

Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek

Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek

A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak

A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

Széchenyi Hitelszövetség: 300 ezer szerződés dőlhet be, ha bekeményítenek a bankok

Széchenyi Hitelszövetség: 300 ezer szerződés dőlhet be, ha bekeményítenek a bankok

Felsorakoztatták az őröket az ülésterem bejáratánál – fotók

Felsorakoztatták az őröket az ülésterem bejáratánál – fotók