szerző:
hvg.hu

A 61-es villamos megállójában valaki odaláncolt a padhoz egy nagy méretű bőröndöt, majd a táskát magára hagyta. A 444 beszámolt a bőröndről, és egyúttal azt is megírta, hogy a rendőrség nem kezdett semmit a tárggyal. Ezt azonban a BRFK cáfolja.

Csütörtökön megírta a 444 Pető György pilóta, repülési szakember, volt RTL-híradós nem túl kellemes, hűvösvölgyi élményét. Eszerint Pető a 61-es villamos Nagyajtai utcai megállójában egy gyanús bőröndre lett figyelmes, amelyet valaki az esőbeálló padjához lánccal rögzített. Mivel bőröndöt az emberek nem szoktak csak úgy odakötözve valamihez magára hagyni, ezért Petőben joggal merült fel, hogy a bőrönd akár valami robbanószerkezet is lehet, bombát rejthet magában.

A 444-nek elmondta, hogy felhívta a BRFK-t, majd a II. kerületi rendőrség rendészeti osztályát, ahol adtak neki egy telefonszámot, amit hiába hívott fel bejelentőként a férfi, a szám nem volt kapcsolható. Ekkor ismét a BRFK-t tárcsázta, megint kapcsoltatta magának a 2. kerületi rendészeti osztályt. Állítása szerint a beszélgetőpartnere egy kis szóváltás után és nagy nehezen megígérte, hogy ha találna egy szabad körzeti megbízottat, akkor majd őt odaküldi a bőröndhöz.

Állítólag felhívta ezután a budapesti rendőrfőkapitányt is. Vagyis próbálta, mert az ezredes titkárságvezetőjének titkárnőjéig jutott, aki a beszélgetésük csúcspontján azt mondta Petőnek, hogy "most komolyan azt gondolja, hogy csak ez nem működik rendesen az országban?”. Ezt követően fordult Pető a 444-hez.

A 444 az "Odaláncoltak egy bőröndöt egy budapesti villamosmegállóhoz, de a rendőrség elhajtotta az esetet bejelentő állampolgárt" címet adta az erről szóló cikkének, erre írta azt csütörtökön délután a BRFK, hogy hangulatkeltő a szöveg. Közleményük szerint ugyanis

a valósághű tájékoztatás alapelvét figyelmen kívül hagyva a cikk megjelenése előtt a rendőrséget a portál nem kereste meg, így a cikkben szereplő valótlan állításokra a cikk megjelenése előtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem tudott reagálni.

Mint írják, a valóság egyébként az, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyszínre járőrt küldött, aki 9 óra 20 perckor a helyszínen megjelent, és megállapította, hogy a bőrönd üres. A helyszínen bűncselekmény, szabálysértés gyanúja nem merült fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy afgán úszónak sikerült felülmúlnia Eric, az angolna olimpiai produkcióját

Egy afgán úszónak sikerült felülmúlnia Eric, az angolna olimpiai produkcióját

Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó

Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó

Szeretné elrejteni Spotify-on a lejátszási listáit? Így teheti meg egy gombnyomással

Szeretné elrejteni Spotify-on a lejátszási listáit? Így teheti meg egy gombnyomással

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

"Rabszolgatörvény": Rendkívüli bizottsági üléssel akadályozták az ellenzék tervét

"Rabszolgatörvény": Rendkívüli bizottsági üléssel akadályozták az ellenzék tervét

Nagy lökést adhat a windowsos számítógépeknek ez a kis chip

Nagy lökést adhat a windowsos számítógépeknek ez a kis chip