szerző:
hvg.hu

Rekord alacsony a Duna vízállása, novemberben sorra dőlnek meg a melegrekordok. A Környezetügyi államtitkárság munkatársainak pedig épp most küldték el csaknem a felét. Az elbocsátások miatt 85 civil szervezet tiltakozik. Szerintük pont olyan területen spórol a kormány, amelyet erősíteni kellene.

Az ENSZ klímajelentése szerint már csak 10-12 évünk maradt a károsanyag-kibocsátás érdemi csökkentésére, mielőtt olyan láncreakciók indulnak el, ami miatt visszafordíthatatlanul károsodik a természet. A globális felmelegés hatásai pedig már itthon is érezhetők - mondja a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi szervezetének magyarországi igazgatója.

Sipos Katalin szerint ezért is elfogadhatatlan, hogy a minisztériumi létszámcsökkentés egyik legnagyobb vesztese éppen a Környezetügyi államtitkárság, ahonnan a szakembereknek csaknem a felét küldték el. A WWF-fel együtt a leépítések miatt 85 civil szervezet tiltakozik, köztük a Greenpeace is. Szerintük szakembereket küldtek el az államtitkárságból, azonnali kapacitásnövelésre lenne szükség.

Gulyás Gergely szerint azonban nem volt aránytalan a leépítés, szerinte ugyanis az elbocsátásokkal együtt járó tervezett béremelés miatt még hatákonyabb is lesz a rendszer, mint eddig volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását

Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását

Hogyan kerülhető el a súrlódás a csapaton belül?

Hogyan kerülhető el a súrlódás a csapaton belül?

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Videó: Ömlik a láva az Etnából

Videó: Ömlik a láva az Etnából

A Kreml szerint Putyin is kaphatott Stasi-igazolványt

A Kreml szerint Putyin is kaphatott Stasi-igazolványt

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját